Transfer yasağı sebebiyle alternatifsiz bir kadrosu olan Karşıyaka'da Pendikspor maçında Mahmut ve Battal'ın cezalı, Tayfun'un sakat olması Teknik Direktör Cihat Arslan'ı düşündürüyor.

Yaşadığı transfer yasağı sebebiyle elinde alternatifsiz bir kadro bulunan Karşıyaka'da Teknik Direktör Cihat Arslan, pazar günü oynanacak Pendikspor maçı öncesi eksiklerden dertli. Yeşil kırmızılıların 2 yıldır vazgeçilmez oyuncularından olan Mahmut Temür ve Battal Demirbilek'in cezalı, Tayfun'un sakatlığı sebebiyle İstanbul deplasmanına gidemeyecek olması Cihat Arslan'ı düşündürüyor. Üst üste alınan 3 mağlubiyet sonrası kümede kalma yolunda kredisi bir hayli azalan KSK'de Arslan, taktik idmanlarda Harun Atalay, Mahir Aydın ve Bartu Umut'u 11'e hazırlıyor. Ofansif orta saha Mahmut'un yokluğunda Harun'u 10 numara pozisyonunda değerlendirecek Cihat Arslan, Battal'ın cezalı olması sebebiyle sağ kanadı Mahir'e teslim etmeyi planlıyor. Ayağında aldığı darbeye bağlı ödem yüzünden Pendik maçına yetişmesi zor gözüken Tayfun'un yokluğunda ise sol kanada Bartu Umut'u hazırlayan Cihat Arslan, özellikle önündeki 4 maça final gözüyle bakıyor.

4 maç kaderini belirleyecek


Ligde kalma yolunda pazar günü oynayacağı Pendik maçıyla birlikte, Gümüşhanespor, Zonguldak Kömürspor ve Kahramanmaraşspor maçından en az hasarla çıkmak isteyen Cihat Arslan, en azından ligde kalma yolunda mevcut bulunan 5 puanlık farkın korunmasını planlıyor. Önümüzdeki hafta kümede tutunma barajındaki rakiplerinden Nazilli Belediyespor'un Fethiyespor'u oynadığı haftada Pendik'ten mutlaka 3 puanla dönmeyi hedefleyen Kaf Kaf, umutlarını yeşertmek istiyor. Öte yandan yeşil kırmızılıların bu sezon İstanbul deplasmanlarında aldığı iyi sonuçlar pazar günkü maç öncesi umutlarını artırıyor. Ligin 14. haftasında kozlarını paylaştığı Ottocool Karagümrük'ü İstanbul'da 5-3 mağlup eden KSK, Cihat Arslan'ın takımın başına geçtiği ilk sınavda Silivrispor'u dışarıda 1-0'lık skorla geçmişti. Yeşil kırmızılılar zorlu Pendik mücadelesinde de gülüp bu sezon İstanbul'da fire vermek istemiyor.

Pendik'te tanıdık isimler


Karşıyaka'nın pazar günkü rakibi Pendikspor'da tanıdık isimler göze çarpıyor. Cihat Arslan'ın KSK'nin başında bulunduğu 2012-13 sezonunda öğrencisi olan Sercan Türkeri, 2015-17 arasında yeşil kırmızılı formayı giyen Zeki Korkmaz ve 2010-11 sezonunda yeşil kırmızılılarda görev alan Yeser Hacımustafaoğlu eski takımlarına rakip olacak. Ayrıca İstanbul ekibinin teknik patronu Serhat Güller de bir diğer İzmir ekibi Altay'ı 2014-15 sezonunda bir dönem çalıştırmıştı.