Sezon boyunca mali, idari ve puan silme cezalarıyla uğraşan Karşıyaka, şimdi de kümede kalma yolundaki kritik Gümüşhane maçı öncesi balçık tarlasına dönen idman sahasından yana dertli.

Sezon boyunca puan silme cezası, yaşadığı idari ve mali problemlerden yaka silken Karşıyaka, kümede kalma yolunda oynayacağı kritik Gümüşhane maçı öncesi şimdi de idman sahasının bozuk zemininden dertli. Sezonun ilk yarısında ara ekim yaptıralamadığı, sular borç yüzünden kesilince sulanamadığı için balçık tarlasına dönen Çiğli Selçuk Yaşar Spor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının zemini Kaf Kaf'a sorun olmayı sürdürüyor. Yeşil kırmızılılar, son günlerdeki yoğun yağış nedeniyle çamur gölüne dönen sahada çalışamayıp önceki günkü antrenmanı altyapının suni çim sahasında yapmak zorunda kaldı. Dün ise suların çekilmesiyle idman sahasına geri dönen futbolcular, zorlu zeminde ayakta turmakta dahi zorlandı.

Çamur deryasına döndü


5'e 2 idmanın ardından çift kale maça geçilmesiyle, çimlere basılan her ayak darbesi sonrası saha çamur deryasına döndü. Zemin sorununun, yoğun idman programı sebebiyle bu sezon çözülemeyeceği, yaz dönemiyle birlikte yeni bir yapılanmaya gidileceği öğrenildi. Antrenman sahalarının oldukça kötü olduğunu vurgulayan Teknik Direktör Cihat Arslan, " Tarla gibi de olsa su çekilince idman sahamızı kullanabildik. Tesisin işleyişi mükemmel. Çalışan arkadaşlara teşekkür ediyoruz ama saha problemimiz sürüyor. Ama biz şu an problemlere takılmamalıyız. Olumsuz şartlara bakmadan takımımızı ligde tutmak zorundayız. Biz bahane üretmeye değil, sorunları çözmeye geldik" dedi.


Rakipten çekinmiyoruz


Genç ağırlıklı bir kadro olmaları sebebiyle alınan her kötü sonuçta özgüven sorunu yaşadıklarını, bu durumu aşmak için eğlenceli antrenmanlar yaptıklarını ifade eden Cihat Arslan, "Hafta boyunca Gümüşhanespor'a karşı dersimizi iyi çalıştık. Son 1-2 günde işin motivasyon tarafındayız. Rakibimizden çekinmiyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi. Spor Toto 2.Lig'de doldur boşalt futboluyla sonuca gidildiğinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Biz de ona göre uzun top çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca kendi oyun mantalitemizi futbolcularımıza aktarıyoruz.
Kalan 10 maçta artık 3 puanlar çok önemli. Gümüşhane maçı umarım bir başlangıç olur. Ardından Zonguldak Kömür ve Kahramanmaraşspor müsabakalarıyla bir seri yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Doğukan'dan çok ümitliyim


Geçen hafta oynanan Pendikspor karşılaşmasında takımın tek golünü atan Doğukan İnciden'den beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Teknik Direktör Cihat Arslan, "Doğukan'ın Türk futbolunda çok önemli yerlere geleceğini düşünüyorum. Bizim profesyonel yaptığımız bir oyuncu. Umarım Karşıyaka ve Türk futboluna faydalı olur. Doğukan'ın forvet rotasyonuna eklenmesiyle hücumda elimiz çeşitlendi. Doğukan gibi İlyas, Batuhan ve Görkem'den de bu atılımı ve aynı özgüvenli futbolu bekliyoruz. Benim hedefim önce Karşıyaka'yı ligde tutmak, ardından 2-3 tane bile olsa genç oyuncu yetiştirerek yeşil kırmızılılara fayda sağlamak" ifadelerini kullandı.