Denizli’nin tek kadın futbol takımı olan ve dört sezondur 3. Lig’de mücadele eden Horozkentspor, 2. Lig’e terfi etti. Kadın futbol 3. Lig 3. Grup’ta 13 maçta 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak namağlup grup lideri olan Horozkentspor, pandemi nedeniyle Mart ayında ertelenen ardından da TFF tarafından kalan 5 maçın oynanmamasına karar verilmesiyle beklemeye başlamıştı. Geçen hafta TFF ile Kadın Futbol Kulüpleri Birliği arasında yapılan toplantıda 3. Lig’de en başarılı 24 takımın 2. Lig’e terfi edilmesine karar verilmişti. Alınan bu kararın ardından resmi açıklama Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapıldı. Alınan karara göre 3. Lig’de oynadığı maçlar başına 2 puan üzerine çıkma başarısı gösteren 24 takım arasında Denizli ekibi 4.sırada yer aldı.

‘Azmettik ve başardık’

Horozkentspor Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa, “Çok çetin yollardan geçtik. Biz şampiyon olarak 2. Lig’e çıkmak istiyorduk. Son yıllarda sürekli 2. Lig’in kapısından dönüyorduk. Pandemi arası öncesi 3. Grup’ta namağlup grup lideri idik. TFF’nin en başarılı 3. Lig takımları arasında 4. sırada yer aldık. Azmettik, başardık. Artık Denizli’mize kızlarımıza destek vermek düşüyor. Hep birlikte daha da ileriye gidebiliriz. Sporcularımıza, ailelerimize, şehrimizin ileri gelenlerine ve tüm Denizli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni sezona hazırlık

Horozkentspor’da yeni sezon öncesi iç transfer atağı başladı. İlk imza Teknik Direktör Özkan Ceylan’dan geldi. Ceylan, yeni sezonda takımının başında yer alacak. Takımın yıldız isimleri Rabiya İsgi, Raziye Kabak ve Özge Tosun da yeni sezon için sözleşmeye imzaladı.

İmzanın ardından açıklama yapan Ceylan, “Bu sezon iyi bir performans gösterdik. Yeni sezon daha zor geçecek. Çok çetin bir sezon bizi bekliyor. Horozkent geleneği olan bir takım. Yeni sezonda bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Amacımız 1. Lig’e çıkmak. Güzel işler başaracağız” dedi.
Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa ise, “Özkan hocamızla, iyi bir ivme yakalamıştık. Malum pandemi arası bunu engelledi. Şimdi kulüp olarak uzun süredir istediğimiz yerde yani 2. Lig’deyiz. Bundan sonraki hedefimiz için Özkan Ceylan hocamıza ve teknik ekibimize güveniyoruz. El birliği ile 1. Lig’e çıkacak gücümüz var” diye konuştu.