Demba Ba ve Adis Jahovic'ten beri aradığı forveti bulamayan, bu sezonki hücumcusu Brown İdeye'den henüz verim alamayan Göztepe, Loic Remy pişmanlığı yaşıyor. Geçen sezonun devre arası ve bu sezonun başında gündemde yer alan ancak sakatlık geçmişi sebebiyle şüpheyle bakılan Fransız santrfor, Çaykur Rizespor'da harikalar yaratıyor. Oynadığı 6 lig maçında 6 gol atan deneyimli futbolcu, gol krallığı listesinde zirveyi Davidson ile birlikte paylaşıyor. Skor yükünü çektiği Karadeniz ekibinin topladığı 11 puanda direkt katkısı olan usta golcü, takımının attığı 10 golün 6'sını atıp adeta yeşil mavililierin herşeyi oldu. Sezon biter bitmez Deniz Kadah, Cameron Jerome ve Napoleoni ile yollarını ayıran sarı kırmızılılar, bonservisi elinde golcülerden Loic Remy ile temasa geçmişti. Yıldız futbolcunun sağlık raporlarından tatmin olmayan Göz Göz, tercihini Brown İdeye'den yana kullanmıştı.

Üst üste vakalar geliyor

İzmir'de geçtiğimiz günlerde TFF 1'inci Lig'deki Altay ve Menemenspor, ING Basketbol Süper Ligi'ndeki Pınar Karşıyaka'nın maçları oyunculara bulaşan salgın nedeniyle ertelenirken Göztepe de 2 haftadır kabus görüyor. Sarı kırmızılılarda daha önce yaz döneminde yeni transfer edilip takıma katılmayan bir yabancı futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıkarken günlerdir pozitif sonuçlar art arda geldi. Göztepe'de 30 Ekim'de 1'i futbolcu 3 kişinin testinin pozitif çıkmasının ardından bu hafta başında Başkan Mehmet Sepil'in de koronavirüse yakalandığı duyuruldu. Sepil'in tedavisi evinde sürerken takımda semptom gösteren isimler olması üzerine yapılan son testlerde 2 futbolcu ve 1 teknik ekip çalışanının daha PCR sonucu pozitif çıktı. Gassama, Atınç, Murat Paluli, Alpaslan, Mihojevic ve Ideye'nin de sakat olduğu Göztepe'de üst üste vakalar sonrası moraller bozuldu. 

İrfan Can ve Poko milli takımdalar

Gelecek hafta sonu oynayacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarını Adnan Süvari Tesisleri'nde gerçekleştiren Göztepe antrenmanda ısınmanın ardından pas çalışması yaptı. Oyuncular ikinci bölümde ise dar alanda oyun çalışması gerçekleştirdi. Mili takım kampında bulunan oyuncular İrfan Can Eğribayat ve Andre Poko antrenmanda yer almadı. Tedavileri süren Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Murat Paluli, Marko Mihojevic, Lamine Gassama, Ideye Brown ve Batuhan Kırdaroğlu takımdan ayrı çalıştı.