Süper Amatör Lig Play Off'larını 3. sırada bitiren İzmirspor, Bölgesel Amatör Lig'e çıkmak için son şans olan Play Out maçlarını bekliyor.

İki yıldır süren Bölgesel Amatör Lig(BAL) hasretini bu sezon dindirmek isteyen İzmirspor, Play Out'taki rakibini bekliyor. Süper Amatör Lig Play Off'larını 3. sırada tamamlayan Şimşek, Ödemişspor'un 3. Lig'e terfi maçını oynamasını bekliyor. Ödemiş'in profesyonel lige yükselmesi durumunda BAL'da aynı grupta yer aldığı Torbalıspor Play Out oynamadan BAL'da kalacak. Süper Amatör Lig'i lider bitiren Aliağa Futbol Kulübü'yle birlikte 2. sıradaki Bayındırspor'da direkt BAL'a yükselmiş olacak. 3. basamaktaki Şimşek ise BAL 9. Grup'u İzmirliler sıralamasında ikinci bitiren Bornova Yeşilova ile Play Out maçı oynayacak. Ödemişspor'un 3. Lig'e çıkamaması halinde ise BAL 8. Grup'ta İzmirliler sıralamasında 2. olan Torbalıspor Play Out oynamak zorunda kalacak. Bu durumda Süper Amatör Lig'de 2. bitiren Bayındırspor'da Play Out oynayacak. Çekilen kuralar sonrası İzmirspor, Yeşilova, Bayındırspor ve Torbalıspor birbiriyle eşleşecek ve 2 BAL bileti sahibini bulacak.

Aliağa sevinçli


İzmir Süper Amatör Lig Play-Off Grubu'nun son haftasında Atatürk Stadı'nda İzmirspor ile 1-1 berabere kalıp lider olarak Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselen Aliağaspor büyük coşku yaşadı. Grupta 11 puan toplayıp bir üst tura çıkan Aliağaspor'da 90 dakika sonunda futbolcular sevgi yumağı oluşturken, takımı yalnız bırakmayan taraftarlar da renkli görüntüler oluşturdu. Şampiyonluk coşkusu gece saatlere kadar sürdü. Aliağa'ya gelen takımı ilçede yüzlerce futbolsever karşıladı. Kurulan platformda sahneye çıkan oyuncular ve teknik ekip doylasıya eğlendi. Teknik Sorumlu Polat Çetin, "Taraftarın güçlü desteği ile hedefimize ulaştık. Oyuncularım şampiyonluğu hak etti" dedi.