İzmir'in lokomotif kulüpleri haftayı galibiyet alamadan kapattı. Göztepe, Altay, Karşıyaka ve Buca sahadan mağlup ayrılırken, sadece Altınordu İstanbulspor'dan 1 puan çıkarabildi.

LEVENTİzmir'i profesyonel liglerde temsil eden lokomotif kulüpler geçtiğimiz hafta sonu taraftarını güldüremedi. Göztepe, Bucaspor, Altay ve Karşıyaka oynadığı karşılaşmalardan boynu bükük ayrılırken, sadece Altınordu İstanbulspor karşısında 1 puan çıkarabildi. Süper Lig'de 3'te 3 yaparak Kasımpaşa karşısına çıkan Göztepe, rakibine 3-1 mağlup olarak iyi giden serisini bozdu. Göz Göz milli takım arasını 12 puanla 9. sırada kapattı. Spor Toto 1. Lig'de bir türlü istediği formu yakalayamayan Altınordu, İstanbulspor karşısında berabere kalarak Play Off hedefinden uzak kaldı. 8 haftada tek galibiyette kalan Şeytanlar, milli arayı ateş hattının 2 puan üstünde kapattı. 1. Lig'deki diğer İzmir ekibi Altay, şampiyonluğun en güçlü adayı Gençlerbirliği karşısında 1-0 mağlup olarak mağlubiyet zincirinin 3 maça yükselmesine engel olamadı. 8. hafta itibariyle 9 puanı bulunan siyah beyazlıların Play Off hattıyla arasında 4 puan bulunuyor.

Düşme korkusu sardı


İzmir'in 3. Lig'de mücadele eden iki köklü kulüp Karşıyaka ve Bucaspor da geçen haftayı eli boş geçti. 2. Grup'ta arzuladığı sonuçları alamayan Kaf Kaf, geçtiğimiz pazar günü Kırşehir Belediyespor deplasmanından 2-1 yenik ayrıldı. Yeşil kırmızılıların bu sonuçla ateş hattıyla arasındaki puan farkı 1'e indi ve Kaf Kaf taraftarı, son yıllardaki düşme korkusunu bu yıl erkenden yaşamaya başladı. 3. Grup'ta kümede kalma savaşı veren Bucaspor, hafta sonu Diyarbekirspor önünde 3-1 yenilerek ligin dibine demir attı. Sarı lacivertlilerle ilk maçına çıkan Teknik Direktör Algun Erdem de Fırtına'nın kötü gidişatına engel olamadı.

En golcü Paixao


İzmir'in 5 büyükleri içinde en skorer isim Altay'ın Portekizli yıldızı Marco Paixiao oldu. Sezon başında Lechia Gdansk'tan transfer edilen 34 yaşındaki golcü 6 kez ağları sarsarak, sadece İzmirliler sıralamasında değil, Spor Toto 1. Lig'de de gol krallığında zirvede yer aldı. İkinci sıradaki isim ise Göztepe'de son haftalarda yıldızını parlatan Yasin Öztekin oldu. Son 4 karşılaşmada 5 kez ağları sarsan 31 yaşındaki sol açık, Süper Lig gol krallığı yarışında Diagne, Yatabare ve Rodallega'nın ardından 4. basamakta yer aldı. Altınordu'nun en golcü ismi ise 2 kez fileleri havalandıran Kemal Rüzgar oldu. Kırmızı lacivertlilerde Kemal'in dışında 7 farklı oyuncunun skora katkıda bulunması dikkat çekti. Kısır bir sezon geçiren Karşıyaka'nın en skorer ismi 2 gol atan Hakan Kuş olurken, Bucaspor'un en golcüsü 2 kez fileleri havalandıran İsa Güler oldu.

Beto geçen seneyi arattı


Yenilen ve atılan goller sıralamasında, Göztepe kalesinde en çok gol gören İzmirli oldu. 8 karşılaşmada 11 kez fileleri havalanan Göz Göz'ün Portekizli kalecisi Beto, performansıyla geçen seneyi arattı. Beto'yu 10 gol yiyen Bucaspor'un file bekçisi Yunus Emre Kar, 9 kez ağları havalanan Karşıyaka'nın genç eldiveni Erdoğan Açar ve 7'şer gol yiyen Altaylı Emre Koyuncu ve Altınordulu Erce Kardeşler takip etti.