Bir zamanlar birbirleriyle arası bozuk olan Göztepe ve Ankaragücü camiaları son dönemde kardeşliklerini pekiştirmeye devam ediyor. Ankara’da trafik kazası geçiren Göztepe taraftarı için destek istenen Ankaragücü camiasının bağışladığı 170 ünite kan sayesinde hasta kurtarıldı. Sarı kırmızılı tribünlerin sevilen ismi Taylan Özgür Barışık'ın birinci dereceden yakını olan hastanın kaza sonrası kalça kemiği kırıldı ve ciddi bir iç kanama yaşadı. Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi gören hastanın gelecek haftanın tedavisi stabil bir şekilde devam ettiği öğrenildi. Ailesinin kaygılanma ihtimalinden dolayı Göztepe taraftarları, hastanın ismini gizlerken, hastanın durumunun gün geçtikçe iyiye gittiği kaydedildi.

Başkan Yardımcısı Açar'a Teşekkür

Sarı kırmızılıların önce taraftar gruplarından Göztepe Gags sosyal medyadan Ankaragücü'ne teşekkür edip, "Yaşadığımız bu riskli günlere rağmen hastaneye koşan duyarlı Ankaragücü camiasına, ihtiyacın Ankara’da duyulmasını sağlayan tüm sosyal medyalara ve kişilere hürmetlerimizi sunarız. İstisnasız tüm camianıza, duyarlılığınızdan dolayı, yürekten teşekkür ederiz" ifadelerinde bulundu. Ayrıca konuyla ilgili özel çaba sarf eden, bize anında ulaşan ve destek veren Ankaragücü Başkan Yardımcısı Tamer Açar ve camianın ileri gelenlerinden Celal Oltulu’ya da teşekkür edildi. Hatırlanacağı üzere 2019 yılını Mart ayında Ankaragücü taraftarlarını taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 2 Ankaragücü tarataftarı vefat etmiş, Göztepeli futbolseverler de vefat edenleri son yolculuğuna uğurlamak için Ankara’ya gitmişti ve böylece iki camia arasında dostluk köprüsü kurulmuştu. 

Hentbolda Süper Lig umudu doğdu

Yaşadığı maddi sıkınılar sebebiyle hentbol branşını kapatma kararı alan ancak taraftarların desteğiyle ayakta kalacak Göztepe hentbol takımı yeni sezona katılırsa yine Süper Lig’te mücadele edecek. Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, hentbolda profesyonel liglerin tescil edildiğini, şampiyon ilan edilmeyeceğini, küme düşme olmayacağını açıkladı. Öte yandan Türkiye Hentbol Federasyonu'nun yayınladığı listeye göre Hentbol Erkekler Süper Lig’inde 2019-2020 sezonunun gol kralı Harun Hacıoğlu oldu.