Bucaspor'un eski futbolcuları, kulübün ahde vefa sezonunda örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Sercan Kaya'nın başlattığı kampanyada sarı lacivertlilerin altyapısına otobüs tahsis edilecek.


Haber/ Levent ARIÖZ

Başkan Ahmet Doğan önderliğinde yeni sezonda beyaz bir sayfa açmaya hazırlanan Bucaspor'un eski futbolcuları kulübün ahde vefa sezonunda tayın altına elini sokuyor. Sarı lacivertli takımın altyapısında yetiştikten sonra Süper Lig ve TFF 1.Lig'de yıllarca forma giyen Sercan Kaya'nın başlattığı yardım organizasyonunda Bucaspor futbol akademisine yeni bir otobüs hediye edilecek. Maddi olarak sıkıntılı bir dönem geçiren altyapıya tahsis edilecek ulaşım aracı son model olacak ve yıldız adayı gençlerin konforuna uygun özelliklere sahip olacak.

6 futbolcudan destek

Sercan'ın ön ayak olduğu kampanyaya şimdiden Mehmet Batdal, Bekir Yılmaz, Çağlar Şahin Akbaba, Batuhan İşçiler, Koray Arslan ve Ahmet Burak Solakel'in katkıda bulunacağı öğrenildi. Futbolcuların kulüplerinde hesaplarına yatacak peşinatların ardından otobüs projesinin hayata geçmesi bekleniyor. Otobüsün dış cephesinin sarı lacivert olacağı ve Bucaspor altyapısından yetişen futbolcuların fotoğraflarının bulunacağı ifade edildi.

Sıra yerlilerde


ESKİ yabancı futbolcuları Dady, Carlos, Ricketts, Dahmane, Henrique ve Pariente'nin borçlarını ödeyip FIFA'daki dosyalarını kapatan İkinci Lig Kırmızı Grup ekibi Bucaspor şimdi de yerli futbolcuların alacaklarıyla uğraşıyor. Bir dönem sarı lacivertli formayı giyen Serkan Yanık, Berkay Samancı ve Faruk Atalay'a toplam 700 bin TL ödemesi gereken yönetimin, İskender Alın, Emre Balak ve Burakcan Kunt'a da borçlu olduğu öğrenildi. Fırtına'da 2014-2015 sezonunda forma giyen bu üç futbolcunun yaklaşık 400 bin TL alacağının bulunduğu belirtildi.

Yasak devre arası kalkacak

Devre arasında transfer yasağını kaldırmayı amaçlayan Başkan Ahmet Doğan'ın futbolcular ve menajerleriyle temasa geçtiği ifade edildi. Bucaspor'u borç yükünden kurtarmak için göreve geldiğini belirten Doğan, "Yabancı futbolcularla ilgili sorunları çözdük. Yerliler konusunda da çalışmalarımızı hızlandırdık. Devre arasına kadar sıkıntılarımızdan arınmış olacağız. Yasağı kaldıracağımıza inanıyorum" dedi.