Attığı 12 golle TFF 1. Lig'de gol krallığı yarışında yine iddialı olan Altaylı Marco Paixao'nun kardeşi de ağları havalandırıyor. Flavio Paixao, Polonya Ligi'nde Lechia Gdansk'ta 7 kez fileleri sarstı

Son iki sezon TFF 1. Lig'in gol kralı olan ve bu sezon da krallık yarışında ilk sırada yer alan Altay'ın yıldız forveti Marco Paixao, kardeşi Flavio ile birlikte ağları havalandırmayı sürdürüyor.

Marco Paixao 12 golle krallık tahtına otururken, Flavio da bu sezon Polonya Ligi ekibi Lechia Gdansk takımında şu ana dek oynadığı 15 maçta 7 gol kaydetti. Lechia Gdansk kulüp tarihinin bir sezonda en çok gol atan iki futbolcusu olma unvanını da ellerinde bulunduran kardeşler, ilerleyen yaşlarına rağmen futbola keyif katmaya devam edecek gibi görünüyorlar. İkizlerin futbol yolculuğu ise bir hayli ilginç. 18 Eylül 1984 günü, Portekiz'in Sesimbra bölgesinde, ailenin ikiz çocuklarından biri olarak dünyaya gelen Marco Paixao, kardeşi gibi futbola Sesimbra'da başladı. Marco ve Flavio kardeşler, burada geçen iki yıllarının ardından 2005 yazında Porto B takımının yolunu tuttular.

İran Ligi'nde birbirine rakip oldular

2013 yılında Slask Wroclaw'a transfer olan Marco'nun yanına bir yıl sonra kardeşi Flavio da eklenecek ve ikilinin Polonya'daki "Gol Hanedanlığı" başlayacaktı.Slask Wroclaw formasını iki sezon terleten Marco Paixao, bu kulüpte 66 maça çıktı ve 34 gol atmayı başardı. Yıldız golcünün yeni adresi Lechia Gdansk olmuştu. 2016 yılının Ocak ayında Lechia'ya imza atan Marco, bir ay sonra yeniden kardeşiyle yan yana oynama fırsatı buldu. Kulüp, Flavio Paixao'yu da 100 bin euro gibi cüzi bir miktar karşılığında transfer etmiş ve iki kardeşi yeniden aynı çatı altında buluşturmuştu. 2016-2017 sezonu, Paixao ailesi için rüya gibi geçti. Kardeşi Flavio'nun 11 gol ve 3 asistlik performansına 18 gol ve 4 asistle ekleme yapan Marco Paixao, kariyerinin ilk 'gol kralı' apoletini bu sezon elde etmiş ve Lechia, sezonu şampiyon Legia'nın yalnızca iki puan gerisinde bitirmişti. Ertesi yıl da bu klası sürdüren ikili, takımları adına sezon kötü geçmiş olsa da kendi standartlarını yakalamayı başardı. Flavio, takımı adına ligi 10 golle kapatırken, 16 gol kaydeden Marco'nun Polonya hanedanlığı son bulmuş ve Altay'ın yolunu tutmuştu.

Stachowiak transfer oluyor

TFF 1'inci Lig'de şampiyonluk hedefleyen Altay'ın, Polonyalı kaleci Adam Stachowiak ile anlaştığı iddia edildi. Kaleci Burak Öğür'ün takımdan ayrılmasının ardından 1 numara arayışına geçen yönetimin 1.90 boyundaki tecrübeli file bekçisiyle prensipte el sıkıştığı ileri sürüldü. Ülkemizde 2015-2018 yılları arasında 4 sezon Gaziantep FK'da görev alan 34 yaşındaki kaleci, 2018-20 yılları arasında Denizlispor'da forma giydi.Sezonun ilk yarısını boşta geçiren Stachowiak, Süper Lig'de 26, 1'inci Lig'de ise 134 karşılaşmada oynadı. Deneyimli eldiven 2018-19'da Denizlispor'la Süper Lig'e çıkma sevinci yaşamıştı.