Rusya galibiyetinin ardından milli futbolcu Vida ile teknik ekipte görevli Ognjen Vukojevic'in sosyal medyadan paylaştığı görüntü için Rusya'dan özür diledi, Vukojevic'in görevine son verildi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu (HNS), 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki R.usya galibiyetinin ardından milli futbolcu Domagoj Vida ile teknik ekipte görevli Ognjen Vukojevic'in sosyal medyadan paylaştığı görüntü için Rusya'dan özür diledi, Vukojevic'in görevine son verdi.

HNS'den yapılan açıklamada, Rusya ile oynanan çeyrek final maçının ardından Vida ile Vukojevic'in paylaştığı görüntüde Ukrayna'yı öven ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle FIFA'nın disiplin soruşturması başlattığı anımsatıldı. Açıklamada, Vukojevic'in teknik kadrodaki görevine son verildiği ve akreditasyonun iptal edildiği belirtilirken, "HNS, ekibimizin bir üyesinin bu davranışından dolayı Rusya kamuoyundan özür diliyor." ifadelerine yer verildi.

Vukojevic ve Vida'nın da açıklamalarından dolayı özür diledikleri ve siyasi bir amaçlarının olmadığını belirttikleri ifade edildi. FIFA'dan dün yapılan açıklamada da Beşiktaş'ta forma giyen Vida ile eski futbolcu Vukojevic'in paylaşımı nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilmişti. Vida ile Vukojevic, Rusya'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldikleri maçın ardından yaptıkları görüntülü paylaşımda, "Zafer Ukrayna'nın" sözlerini kullanmıştı. Vida ise olayların büyümesinin ardından yaptığı açıklamada, "Siyasi bir durum yok. Görüntü şaka amaçlıydı. Ukrayna'da Dinamo Kiev forması giydiğim zamanlardan çok arkadaşım var. Başka da bir niyetim yoktu. Rusya halkını seviyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.


ÖZİL'E WENGER DESTEĞİ


Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı ile gösterdiği performans sebebiyle eleştirilen Mesut Özil'e, eski hocası Arsene Wenger destek verdi. Mesut Özil'le birlikte çalışan, Arsenal'den geçtiğimiz sezon ayrılan Arsene Wenger, Türk asıllı Alman yıldız hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Mesut Özil'i çok yakından tanıyorum. Olağanüstü bir futbolcu. Dünya Kupası'ndan önce yaşananlar nedeniyle acı çekti. Almanya'da karalandı. Özil'in desteğe ihtiyacı var, kavgaya değil." Mesut Özil'in turnuvada tedirgin oynadığına dikkat çeken Wenger; "Mesut, oyun içinde risk almayı seven bir oyuncu ancak turnuvada çok temkinli oynadı. Bu benim bildiğim Mesut değildi. İyi oynadı fakat kendisini sahada özgür hissetmedi. Sanki el freniyle oynadı." Alman basını da Mesut Özil'in milli takımı bırakma kararı aldığını ve bu kararını yakın zamanda resmi olarak açıklayacağını iddia etti.


INFANTINO'DAN TEŞEKKÜR GELDİ


FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun, Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’ın yönetim toplantısına, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın iyi organizasyonu için bizzat teşekkür etmek üzere katıldığı belirtildi. Kazan Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Infantino, "Muazzam bir çalışma yaptınız ve turnuva için hazırlıkların sadece son 2 haftasında değil, son yıllarında da yaptıklarınızla gurur duymalısınız. Ben de sizinle, katkılarınızla gurur duyuyorum ve şimdiye kadar tanımamış olduğum harika şehrinizi keşfettiğimden dolayı mutluyum. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde çalışma fırsatı buldum" ifadelerini kullandı .Kazan'ın zengin tarihe ve muazzam bir kültürel mirasa sahip olan bir kent olduğuna dikkat çeken Infantino, sözlerini şöyle sürdürdü: "En önemlisi, çeşitli dinlerden olan insanların arasındaki ilişkilerin benzersiz kültürü. Bu sadece Rusya için iyi değil, tüm dünya için bir örnek, hepimizin nasıl yaşamamız gerektiğini gösteren bir örnek."


LOPYREVA ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI


Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nın elçisi Victoria Lopyreva, Dünya Kupası'nın 1 hafta sonra biteceğine inanamadığını açıkladı. FIFA'nın Dünya Kupası elçisi Victoria Lopyreva, Rusya'nın İspanya'yı elemesinin ardından gözyaşlarını tutamamıştı. Rus model penaltı atışlarının sona ermesinin ardından sevinç gözyaşları dökmüştü. 2018 Dünya Kupası Elçisi Victoria Lopyreva, Didier Drogba'yla da bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altına Türkler taraftından bir çok yorum yapıldı. Galatasaray trbiünlerinin de yakından tanıdığı Victoria Lopyreva, Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından Twitter hesabından kutlama mesajı yayınlamıştı.


URUGUAY'A TARAFTAR DESTEĞİ


Rusya’ya veda ederek ülkeye dönen Uruguay Milli Takımı ve Fernando Muslera’ya taraftarlar moral verdi

Rusya’da devam eden 2018 Dünya Kupası’nda Fransa ile çeyrek finalde karşılaşan Uruguay, rakibine 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazanan Uruguay’ın elenmesine sadece Uruguay’daki insanlar değil, tüm futbolseverler üzüldü. Fransa’nın attığı ikinci golde topu elinden kaçırarak hatalı bir gol giyen Fernando Muslera ise, hiç kuşkusuz takımının elenmesine en çok üzülen isim oldu. Rusya’ya veda ederek ülkeye dönen Uruguay Milli Takımı ve Fernando Muslera’ya taraftarlar moral verdi.

Uruguay Milli Takımı ve Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, Dünya Kupası çeyrek final maçında Fransa karşısında yediği hatalı gol nedeniyle yıkılmıştı. Fernando Muslera'nın Fransa maçı öncesi üç gün içinde iki acı haberle sarsıldığı öğrenilmişti. Havalimanının çıkışına gelen kalabalık, Dünya Kupası’nda herkesin sempatisini kazanan milli takımlarını alkışlarla karşıladı. Özellikle Fernando Muslera’ya özel ilgi gösteren taraftarlar, tecrübeli kaleciye Fransa maçındaki hatalı golünü unutturmaya çalıştılar. Yüzlerce taraftar, ellerinde bayraklarla takımlarını karşılarken, “Muslera, Muslera!” tezahüratları ile havalimanını inletti. Fernando Muslera da kendisine verilen desteğe el sallayarak karşılık verdi.