Altay'ın 2.Lig'e çıkmasında başrol oynayan isimlerden biri olan Halil Karataş'ı Çorum Belediyespor istiyor.


Haber / Levent ARIÖZ

Spor Toto 3.Lig'de Play Off şampiyonu olan kadrosunu korumak isteyen Altay'ın deneyimli orta sahası Halil Karataş'a yakın markaj. Geçtiğimiz sezon Play Off yarı finalinde siyah beyazlılara elenen Çorum Belediyespor, Halil Karataş'ı istiyor. İzmir ekibinin 2.Lig'e çıkmasında başrol oynayan isimlerden biri olan 37 yaşındaki futbolcu ile Çorum Belediyespor yöneticilerinin görüştüğü öğrenildi. Altay ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcuyu İç Anadolu ekibi takıma kazandırmakta ısrarcı olurken, görüşmelerin sürdüğü kaydedildi. Altay'ın da transfer döneminde orta sahaya iki takviye birden(Fatih Gül ve Maksut Taşkıran) yapması sonrası Halil'in geleceği merakla bekleniyor.

Atakan satılırsa kalacak

Siyah beyazlıların orta sahasında yer alan bir diğer başarılı oyuncu Atakan Çankaya da Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor'un radarında bulunuyor. Atakan eğer satılırsa, Halil Karataş'ı kesinlikle takımda tutacak İzmir ekibi, genç oyuncunun gitmesi halinde B planını devreye sokacak.
Geçen sezon siyah beyazlılarda ikinci kaptanlık görevini üstlenen Halil Karataş siyah beyazlıların formasını 33 kez giydi. Sezonu 13 sarı kartla tamamlayan tecrübeli futbolcu kariyerinde 2. ligde 369, 3. ligde ise 136 karşılaşmada ter döktü. 1980 Ödemiş doğumlu deneyimli orta saha Muğlaspor, Tarsus İdman Yurdu, Şanlı Urfaspor, Fethiyespor, Alanyaspor, Turgutluspor, Tokatspor, Hatayspor ve Gümüşhanespor’un ardından son olarak Altay'da top koşturdu.