Uruguay'a attığı gole sevinmeyen Antoine Griezmann, “Real Sociedad'daki teknik direktörümüz Martin Lasarte bir Uruguaylıydı Çok sayıda arkadaşım Uruguay için oynuyor. Sevinmenin saygısızlık olacağını düşündüm.

Uruguay karşısında attığı golün ardından sevinmeyen Antoine Griezmann, bunun sebebini açıkladı.
Fransa'nın Uruguay'ı 2-0 yendiği maçta takımının ikinci golünü atan ancak attığı gole sevinmeyen Antoine Griezmann, maçın ardından bunun nedenini açıkladı. Fransız yıldız, "Attığım gole sevinmedim, çünkü Real Sociedad'daki teknik direktörümüz Martin Lasarte bir Uruguaylıydı ve futbolda bana neyin iyi, neyin kötü olduğunu o öğretmişti. Uruguay'a büyük bir saygım var. Aynı zamanda çok sayıda arkadaşım Uruguay için oynuyor. Sevinmenin saygısızlık olacağını düşündüm" ifadelerini kullandı. Griezmann, maç öncesinde de, "Kendimi yarı Uruguaylı gibi hissediyorum" şeklinde konuşmuştu. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

Belçika'da 9 isim Premier Lig'dendi


Belçika, Brezilya'yı çeyrek finalde 2-1 mağlup etti, Dünya Kupası'nın Avrupa kıtasına gitmesi kesinleşti. Arjantin ve Kolombiya'nın son 16 turunda vedası sonrası Uruguay, akabinde Brezilya, evinin yolunu tutarken, Güney Amerikalılar karalar bağladı. Belçika ise yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu. Dünya Kupası'nda sahne aldığı ilk iki mücadelede skor katkısı yapamayan Belçika'nın santrforu Romelu Lukaku, son altı karşılaşmada ise rakiplerinin kabusu oldu. Manchester United'ın forveti, 5 gol ve bir asistle altı gole katkı sağladı. Brezilya'yı evine gönderen Belçika'nın ilk 11'indeki 9 oyuncu Premier Lig'de top koşturuyor. Kaleci Courtois ve Hazard Chelsea, Kompany ve De Bruyne Manchester City, Fellaini ile Lukaku ManU, Alderweireld ile Vertonghen Tottenham, Chadli ise West Bromwich'te forma giyiyor. Sadece Meunier ve Witsel Ada'nın dışında ter döküyor.

Fatih Terim'den Muslera'ya destek


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fransa maçında hatalı gol yiyen Uruguaylı kaleciye destek oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fransa - Uruguay maçında hatalı gol yiyen Fernando Muslera'ya destek çıktı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan deneyimli çalıştırıcı, "Maç sonunda Uruguay'ın elenmesine mi üzülsem, Muslera'nın erken dönmesine mi sevinsem bilemedim..." ifadelerini kullandı. Öte yandan Galatasaray Kulübü de Uruguaylı file bekçisine destek oldu. Galatasaray, Twitter hesabından, "Evin ve taraftarın yeni zaferler için seni bekliyor Nando! Desteğimiz hiç eksilmeyecek..." mesajını yolladı.

VAR ile başarı oranı yüzde 99.3


Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası, video yardımcı hakem sisteminin zaferi olarak görülüyor. Kısaca VAR olarak anılan sistem, kararların yüzde 99.3'ünün doğru verilmesini sağladı. FIFA tarafından yapılan açıklamada, dünyanın en üst düzey hakemlerinin dahi insan gözüyle kararların yüzde 95'ini doğru verdiği, bunun VAR desteği ile yüzde 99.3'e kadar yükseldiği vurgulandı. İlk kez bir Dünya Kupası'nda kullanılan VAR, topun kale çizgisini geçip geçmediği net olmayan pozisyonlarda, tartışmalı penaltı kararlarında ya da verilmemesi tartışma yaratan penaltılarda, direkt kırmızı kart kararlarında ve yanlış oyuncu tespitinde devreye giriyor. Söz konusu sistem, geçtiğimiz yıl FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda kullanılmış, Brezilya'da düzenlenen bir önceki Dünya Kupası'nda ise 'Çizgi teknolojisi' uygulanmıştı.