Sezon başında 200 bin euro bonservis bedeliyle Bastia'dan transfer edilen Awel Ngando, bir türlü beklentileri karşılayamadı. Fransız oyuncu toplamda sadece 134 dakika sahada yer alırken, ligin 2. yarısında formayı unuttu.

Süper Lig'e çıktığı ilk sezon yaptığı transferlerin çoğundan yüksek verim alan Göztepe'de bir türlü kendini ispat edemeyen futbolcuların başında Axel Ngando geldi. Yaz transfer döneminde Fransa'nın Bastia takımından 200 bin euro bonservis bedeliyle kadroya katılan 24 yaşındaki orta saha, bu döneme kadar sadece 134 dakika sahada kaldı. Süre aldığı 9 lig maçında da oyuna sonradan giren genç futbolcu, özellikle ligin 2. yarısında formayı unuttu. 2018 yılında sadece Trabzonspor mücadelesinde 64. dakikada oyuna sonradan giren Fransız oyuncu, gol atma başarısı gösteremedi. Teknik Direktör Tamer Tuna'nın bir türlü gözüne giremeyen Ngando'nun yeni sezonu görme olasılığı oldukça düşük görünüyor. 2020 yılına dek sözleşmesi bulunan Kamerun asıllı Fransız ismin kiralanma ihtimali yüksek görülüyor. Ngando gibi vasatı aşamayan Oscar Scarione, Nabil Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu'nun geleceği ile ilgili karar da sezon sonu verilecek.

Antalya ters geliyor


Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Bornova Stadı'nda Antalyaspor'u ağırlayacak Göztepe, kritik randevuyu kazanarak hem çıkışa geçmek hem de rakibi karşısında İzmir'deki şanssızlığını kırmak istiyor. Antalyaspor'u sezonun ilk yarısında deplasmanda 3-1 deviren Göztepe, Akdeniz ekibiyle evinde oynadığı son 5 maçı kazanamadı. Antalya'yı sahasında son olarak 1990-91 sezonunda 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, ardından 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Göztepe 1991-92, 1992-93 ve 2001-02'de Antalyaspor'la İzmir'de yenişemezken, 1999-2000 ve 2003-04'teki maçları 2-1 kaybetti.

Tuna: Gözümüz yukarıda


Avrupa kupalarına katılma yolunda mutlak 3 puan hedefleyen Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna taraftarın desteği ile istedikleri skoru alacaklarına inandığını söyledi. Tuna, "Biz iyi bir takımız. Bulunduğumuz konum itibarıyla rahatız. Antalyaspor'u yenip üst sıralara doğru ilerlemek istiyoruz" dedi. Bu sezon alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Antalyaspor, şu ana kadar deplasmanda galibiyet yüzü göremedi. Kırmızı-beyazlılar 11 dış saha müsabakasında 4 beraberlik, 7 de yenilgi aldı. Antalyaspor deplasmanda sadece 5 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.