Akhisar önünde ikinci yarıda oynadığı futbolla tam not alan sarı-kırmızılılar 4 haftalık galibiyet özlemine son verirken, yeniden üst sıralara tırmandı.

SÜPER Lig'in 13'üncü haftasında evinde Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 yenen Göztepe, hayata döndü. Özellikle ikinci yarıda oynadığı futbolla tam not alan sarı-kırmızılılar 4 haftalık galibiyet özlemine son verirken, yeniden üst sıralara tırmandı. Göztepe'nin gollerini atan Selçuk Şahin ve Halil Akbunar da siftah yaptı. Bu sezon ilk kez fileleri sarsan iki futbolcu büyük sevinç yaşadı. Sezon başından bu yana savunmada zaaflar yaşayan ve hemen hemen her maçta gol yiyen Göztepe, son 2 haftada ise rakiplerine geçit vermedi. Önce Bursaspor deplasmanından golsüz beraberlikle dönen İzmir ekibi, Akhisarspor'a da sevinç yaşatmadı.
Son 4 maçı kazanamamanın takımda baskı yarattığını ancak her sorunun üstesinden gelecek güçte olduklarını belirten Tamer Tuna, "Güçlü ve karakterli takımlar bu tür durumlardan kurtulabilir. Biz de çok kritik bir galibiyet aldık. Son haftalarda defansif olarak iyi işler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tuna, tek amaçlarının ligde kalıcılığı yakalamak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Her hafta oyunumuzun üzerine ekleyip gitmeliyiz. Zaman zaman tıkandığımız anlar olabiliyor. Ancak sürekli daha iyi olmak için çabalayacağız" dedi. Tuna'nın devre arasında takıma en az iki takviye istediği de öğrenildi. Sarı-kırmızılılar kalan 4 haftada Kardemir Karabükspor (D), Evkur Yeni Malatyaspor (D), Atiker Konyaspor ve Galatasaray'la (D) karşı karşıya gelecek.