Süper Lig'de transfer döneminde şu ana kadar 4 futbolcuyla sözleşme imzalayıp 11 oyuncusuyla yollarını ayıran Göztepe, genç kaleci İrfan Can Eğribayat'la önce gün anlaşmaya varmıştı. Portekizli kaleci Beto'nun takımdan ayrılmasının ardından İbrahim Sehic, Fabri, Volkan Babacan, Sinan Bolat, Harun Tekin, Serkan Kırıntılı, Balasz Megyeri, Kenan Piric gibi isimlerle ilgilenen Göztepe, sürpriz yaparak Adanasporlu İrfan'da karar kıldı. Yedek olarak düşünülen kalecinin eldivenleri alabileceği düşünülüyor. Adanaspor'la vedalaşan 22 yaşındaki oyuncunun hafta sonuna kadar İzmir'e geleceği ve Göz-Göz ile sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Adanaspor altyapısından yetişip 2014 yılında profesyonel olan İrfan Can, geçen sezon turuncu-beyazlılarda 20 resmi maça çıktı. Göztepe'nin ilerleyen günlerde sol bek, stoper, orta saha ve kanat takviyesi de yapması bekleniyor.

30 Haziran 1998 Adana doğumlu olan İrfan Can, futbola 2007 yılında Adanaspor altyapısında başladı. 7 sene boyunca çeşitli kategorilerde forma giyen İrfan Can, 2014 yılında profesyonel imzasını attı. Kısa süre içerisinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç eldiven, genç milli takımlara çağrıldı. Turuncu-beyazlı takımın altyapısından yetişen 20 yaşındaki kaleci İrfan Can, Akdeniz ekibinin A takımında 2014-2015 sezonundan bu yana ter döküyor. Genç file bekçisi 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda da forma giyiyor. 1.94 boyunda olan genç kalecinin Adanasporla 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Altay ve Uğurcan örneği

Geçtiğimiz dönemlerde Fenerbahçe'nin kaleyi Altay Bayındır'a, Trabzonspor'un Uğurcan Çakır'a emanet etmesi sonrasında genç eldivenlere güven duyulmuştu. Galatasaray ve Beşiktaş yanında Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Belçika ekiplerinin de takip ettirdiği İrfan Can kulübünden ayrılmamayı tercih etmişti. İlhan Palut tarafından özellikle alınması istenen başarılı kalecinin nasıl bir performans göstereceği merak konusu oldu. Genç yaşına rağmen herkesin dikkatini çekmeyi başaran İrfan Can'ın Göztepe tercihi taraftarlar arasında da memnuniyet yarattı.