Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda Avrupa Kupalarına katılma hayali kuran Göztepe'nin hevesi kursağında kaldı. Akhisarspor'un Türkiye Kupası'nı almasıyla 5. sıradaki takımın UEFA'ya katılma şansı bitti.

Süper Lig'deki ilk sezonunda Avrupa Kupalarına katılma hayali kuran Göztepe'nin hevesi kursağında kaldı. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Teleset Mobilya Akhisarspor'un bu zaferi ile, Spor Toto Süper Lig'de 5'inci sıra için mücadele eden takımların Avrupa şansı kalmadı. Ligin bitimine 2 maç kala 5'inci basamaktaki Trabzonpor'un 1 puan gerisinde yer alan Göz Göz, Avrupa hedefini gelecek yıla erteledi. Göz Göz'le birlikte 5. sırayı kovalayan Demir Grup Sivasspor da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ligi lider bitiren takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt gideceği statüde, 2. sıradaki takım Devler Ligi için ön eleme oynayacak.

4. sıradaki takım 2 eleme oynayacak


3. basamaktaki takım, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için 1 ön eleme oynayacak. 4. kulüp ise 2 eleme maçı yapıp kazandığı taktirde gruplara adını yazdıracak. Avrupa kupaları için son bileti ise Akhisarspor kazanmış oldu. Akhisar ekibi kazandığı bu şampiyonlukla, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı elde etti. Ege temsilcisinin Avrupa Ligi'ne katılmasıyla birlikte, Spor Toto Süper Lig'de 5'inci sırada yer almanın bir önemi kalmadı. Spor Toto Süper Lig'de sezonu 5'inci sırada tamamlayan takım, gelecek sezon Avrupa'da boy gösterme şansı yakalayamayacak.

Son deplasman maçı Konya'da


ZİRAAT Türkiye Kupası'nı Teleset Mobilya Akhisarspor'un kazanmasıyla Avrupa hedefini gelecek sezona erteleyen Göztepe, Spor Toto Süper Lig'de bugün deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Atiker Konyaspor'la karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda Ümit Öztürk'ün yöneteceği müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma beIN Sports 2'den yayınlanacak. Konuk Göz-Göz'de sakatlıkları bulunan stoper Kadu ile orta saha Atakan forma giyemeyecek. Devre arasında Göztepe'den Konyaspor'a transfer olan golcü Adis Jahovic, 1.5 sezon formasını giydiği sarı-kırmızılılara rakip olacak.

Tuna: Biz işimize bakacağız


Sıralamada 48 puanla altıncı basamakta yer alan İzmir ekibinde Teknik Direktör Tamer Tuna, çok zorlu bir deplasmana çıkacaklarını söyledi. Konyaspor'un 35 puanla düşme potasının bir basamak üzerinde yer aldığını hatırlatan genç teknik adam, "Rakibimiz için son derece kritik bir maç olacak. Ancak biz Göztepe gibi oynayıp kendi işimize bakacağız. Sezonu en iyi yerde bitirmeyi amaçlıyoruz. Konya'dan da istediğimiz skoru alıp, son hafta evimizde oynayacağımız Galatasaray maçına moralli çıkmak istiyoruz" dedi. Sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı Göztepe Jahovic'in golüyle 1-0 kazanmıştı. Sarı kırmızılıların muhtemel 11'i şu şekilde: Beto - Sabri, Reis, Kosanovic, Leo, Ngando, Poko, Castro, Halil, Gouffran, Ghilas (Demba Ba)