Göztepe Kulübü, teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; "Uzun yıllar sonra çıktığımız Süper Lig'deki ilk sezonumuzda Teknik Direktörlük görevimizi üstlenen ve başarılı bir sezon geçirmemizde çok önemli katkılarda bulunan Tuna ile yapmış olduğumuz karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Tamer Tuna ve ekibine bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki mesleki kariyerinde başarılar dileriz."

Tamer Tuna 2017 yılında Yılmaz Vural'ın gitmesiyle beraber, Göztepe Spor Kulübü Başkanı, Mehmet Sepil tarafından teknik direktörlük görevine getirilmişti. Sepil, Süper Lig'den 14 yıldır uzakta olduklarını hatırlatarak, "Yabancı hocayı düşünmedim, bu ilerde Göztepe'de yabancı hocalar çalışmayacak değil. Futbolda verilerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Tamer Hocamızın en önemli özelliği bu. Şenol Güneş'in yardımcısı olarak Beşiktaş tecrübesi yaşadı. Kişilik olarak birçok referans aldık, bizim için uyumlu olduğunu gördük. Bizim için en az riskli hocanın, bize yakışan ismin Tamer Hoca olduğunu düşündük." değerlendirmesinde bulunmuştu. Tamer Tuna ile 3 yıllık bir sözleşme imzalanmıştı. Tamer Tuna ile Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkmasına rağmen ilk yarıya müthiş bir başlangıç yapmıştı 2017-2018 sezonunun ilk devresinde Göztepe 30 puan topladı ve averaj ile ligi 6.cı sırada bitirdi.

Göztepe taraftarının Tuna ile tanışmasının daha 6 ay olmasına rağmen hocalarına karşı yoğun bir sempati besledi. Göztepe 25.hafta 39 puana çıkarak, Mehmet Sepil'in 40 puan kaygısını Tuna sayesinde yenmiştir. Yeni çıkan bir takımın tek hedefinin 40 puan kazanılması olduğunu başkan Mehmet Sepil söylesede Tuna 25.hafta taraftarla Avrupa hayalleri kurdurmuştu. Aynı zamanda Demba Ba transferinde Tuna'nın rolü oldukça yüksekti.

Antrenörlük kariyeri


Futbola vedasının ardından teknik direktörlük yapmaya karar verip ilk antrenörlük deneyimini 2010-11 sezonunda Çanakkale Dardanelspor altyapı antrenörlüğü yaparak edindi. Mayıs 2011 tarihinde Çanakkale Dardanelspor teknik direktörlüğüne getirildi. 2013-15 yılları arasında Sergen Yalçın'ın yardımcısı olarak, Gaziantepspor ve Sivasspor'da görev aldı. 2015 yılında ise teknik direktör Şenol Güneş'in göreve getirilmesiyle Beşiktaş'ta yardımcı antrenör görevine getirildi.