Ligdeki kötü gidişatını Kayserispor galibiyetiyle sonlandıran Göztepe'de rüzgar bir anda tersine döndü. Son idmanda futbolcuların oldukça moralli oldukları gözlenirken, Teknik Direktör Bayram Bektaş, Trabzonspor'a galibiyet için gideceklerini söyledi.

LEVENTSüper Lig'deki kötü gidişatını Kayserispor galibiyetiyle sonlandıran Göztepe'de bayram var.
Trabzonspor maçı hazırlıklarını Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde sürdüren sarı kırmızılı futbolcularda moraller üst seviyede. Teknik Direktör Bayram Bektaş gözetimindeki idmanda oyuncular, çift kale maç ve orta kafa çalışmasında attıkları gollerle Trabzonspor karşılaşmasına hazır olduklarını gösterdi. Yeni transferler Cikalleshi, Titi, Borges ve Jerome Cameroon'un takıma çabuk uyum sağladığı gözlenirken, yerli oyuncular Alpaslan Öztürk, Halil Akbunar ve Yasin Öztekin'ın hırslı yapısı dikkat çekti.

Teknik Direktör Bayram Bektaş, sezon başında hedefledikleri enerjik ve direkt oynayan takımı Kayserispor maçında sahada gördüklerini ifade etti. Bektaş, "Göztepe geçen sezon daha pas oyunu oynayan ve düşük tempoyu benimseyen bir yapıdaydı. Bir sistemi bir anda değiştirmek kolay değil. Yavaş yavaş yeni anlayışımızı futbolcular benimsiyor. Taraftarın gözüne hoş gelen, mücadeleyi bırakmayan Göztepe'yi cumartesi günkü Trabzonspor maçı başta olmak üzere sezon boyunca izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alpaslan yüzümü kara çıkarmadı


Kayserispor mücadelesinde attığı 1 gol ve hırslı futboluyla beğeni toplayan Alpaslan Öztürk'ün güvenini muhçup etmediğini ifade eden Bayram Bektaş, " Sezon başında Spor Toto 1. Lig'den geldi diye eleştiriler vardı. Ancak biz oyuncuyu yıllardır yakından tanıyoruz. Yurt dışında altyapı eğitimini almış, Süper Lig'de Kasımpaşa forması ile oynamış, potansiyelli bir oyuncu. Kayserispor mücadelesinde Poko'nun yokluğunda ön liberoda gayet başarılı oynadı. Attığı gol de tuzu biberi oldu. Alpaslan gibi diğer yerli oyuncularımız Samed, Yalçın, Erol'dan aynı çıkışı bekliyorum" cümlelerini kullandı.

Deplasman fobisini yeneceğiz


Spor Toto Süper Lig'de 22 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Trabzonspor'la karşılaşacak Göztepe'nin teknik direktörü Bayram Bektaş, "Umarım ilk deplasman galibiyetimizi alırız" dedi.
Bektaş, Adnan Süvari Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında yaptığı açıklamada, galip geldikleri Kayserispor karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını, bu galibiyetin motivasyonlarını üst seviyede tutmalarına yardımcı olduğunu ifade etti.Trabzonspor maçı için dünden itibaren çalışmalara başladıklarını kaydeden Bektaş, zorlu geçmesini bekledikleri maçta kendi oyunlarını ortaya koyacaklarını, hedeflerinin 3 puan olduğunu dile getirdi.

Foırvet sıkıntısı çözüldü


Bektaş, uzun süredir deplasmanda galip gelemediklerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Futbol takımının bir oyun anlayışı, prensibi vardır. Onu oturttuğu zaman saha ne olursa olsun, bizde o güç faktörü ve kadro derinliği de oluştu artık. Oyun mantalitemiz her geçen hafta oturuyor. Oyuncular birbirlerini daha iyi tanıyor. Defansif ve orta sahada bir kurgumuz vardı ama hücumsal anlamda bir eksiklik yaşıyorduk. Aramıza katılan Cikalleshi ve Jerome'un gereken katkıyı sağladığını düşünüyorum."

Beto'dan Pepe'ye övgü


Göztepe'nin Portekizli kalecisi Beto ise yaptığı açıklamada ilk 5 haftayı iyi geçirdiklerini, yeni gelen isimlerin takıma iyi adapte olduğunu söyledi. İstenenleri sahaya yansıttıklarını kaydeden Beto, "Maalesef sonuca dökemedik. Fakat bu son maçta da gösterdik ki takımımız iyi yolda, iyi şekilde çalışıyoruz, iyi şeyler ortaya koyuyoruz. Umuyorum gelecek maçlarda bu artarak devam edecek" dedi.Beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı Pepe'nin son dönemde attığı gollerin hatırlatılması üzerine Beto, Pepe'nin performansından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu ara gol konusunda başarılı gidiyor. Milli takımda istediği kadar atsın ama Türkiye açısından bakarsak biz rakibiz. O yüzden ne kadar az gol atarsa, bizim için o kadar iyi" diye konuştu.