Haber/ Levent ARIÖZ

İlçe sınırları içerisinde yer alan Ege Serbest Bölgesi, Fuar İzmir ve Adnan Menderes Havalimanı ile İzmir’in dünyaya açılan kapısı konumundaki Gaziemir'in spor merkezi olan Gaziemir İlçe Sahası'nın yenilenmesi için Gaziemir Belediyesi kolları sıvadı. Her geçen gün artan nüfusuyla İzmir’in en hızlı büyüyen ve en çok talep alan ilçelerinden biri olan Gaziemir'in İlçe Sahası, ilçedeki bir çok futbol kulübünün maç ve idmanlarını yaptığı ayrıca bölge halkının spor ihtiyacını gideren bir kompleks durumundu. Yaklaşık 9 yıldır yenilenmeyen spor merkezinde özellikle futbol sahasının etrafında bulunan tartan koşu pistinde oluşan çukurlar, uzun bir süredir spor yapma imkanını zorlaştırıyordu. İlçe Sahası'nın etrafını saran tartan pistte yer alan bir çok çukur, çakıl taşları ve süngerle yamalanmasına rağmen, sakatlıklara davetiye çıkarıyordu. Bölgede idman yapan spor antrenörleri sahanın bakımdan geçmesinden ziyade yeniden yapılması gerektiğini belirtirken, zemindeki tahribatın her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Sahanın çizgileri silinmiş

Zemindeki çukurlar özellikle bilek ve kas sakatlıkları doğurma riskini taşırken, sporcular ve bölge halkı, belediye yetkililerinin bir an evvel harekete geçmesini bekliyorlardı. Tartan pistle birlikte futbol sahasının bakımsızlığı da Gaziemir'deki takımları bir hayli zorluyor. Suni çimin içinde yer alan siyah kauçukların çokluğu dikkat çekerken, beyaz saha çizgileri bakımsızlıktan neredeyse silinmiş vaziyette bulunuyor. Zeminde kelleşmelerin başladığı kale önlerine yapılan yamalar ise kalecileri zorlarken, sahayı aynı zamanda kullanan bölge halkının çevre atıkları çirkin bir görüntü oluşturuyor. Gaziemir ilçesine bağlı yüzlerce sporcusu bulunan kulüpler bazıları şu şekilde: Gaziemir Futbol Kulübü, Gaziemir Gençlerbirliği, Gaziemir Gençlik, Gaziemir Onurspor, Gaziemir Seydiköyspor.

İzmir BŞB ile görüşme yapılacak

Gaziemir Belediyesi yetkilileri, Gaziemir İlçe Sahası'nın eksikliklerini tespit ettiklerini ve en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ederek bölge sporuna katkı verecek modern bir tesise kavuşacaklarını kaydetti. Yetkililer, "İlçe Sahası'nın tüm ihtiyaçlarını tespit ettik. Halı saha, koşu pisti, kale fileleri ve soyunma kabinlerinin iyi durumda olmadığını gözlemledik. Bazı firmalarla görüştük ancak piyasa araştırmaları sonucu Gaziemir Belediyesi'nin bütçesini aşacağını gördük. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden randevu aldık. Projemizi anlatıp Gaziemir'e yenilenmiş bir tesis kazandıracağız. Faaliyet takvimimizde yer alan Gaziemir İlçe Sahası'nı ciddi bir makyajdan geçirmek için kısa zamanda harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.