Haber/ Levent ARIÖZ

Pınar Karşıyaka'nın 2015 Türkiye şampiyonluğunun unutulmaz basketbolcularından Kenny Gabriel, sosyal medyaya yaptığı bir paylaşımla Karşıyaka taraftarını heyacanlandırdı. Bu sezon NBA G League (NBA alt ligi) takımlarından Atlanta College Park Sky Hawks forması giyen 30 yaşındaki forvet, twitter hesabından 2015 yılında şampiyon oldukları dönemden smaç yaptığı bir videoyu paylaştı. Videoya ise "Geri dönmek için sabırsızlanıyorum" mesajı yazınca Karşıyaka taraftarını, acaba İzmir'e geri mi dönüyor heyecanı sardı. Bir çok Karşıyakalı basketbolsever, videonun altına "Geri mi dönüyorsun" mesajı attı.

Telekom'da oynamıştı

Şu an serbest durumda bulunan Gabriel'in yeni sezonda Pınar Karşıyaka ile anlaşması bekleniyor.

Yeşil kırmızılılar, yabancılarından Brandon Triche ve Tony Crocker ile yollarını ayırmıştı.

Ülkemizde Pınar Karşıyaka formasıyla 2014-15 sezonunda şampiyonluk yaşadıktan sonra kariyeri yükselişe geçen ve temsilcimizin formasıyla Turkish Airlines EuroLeague’de ilk deneyimini yaşayan Gabriel, daha sonra Panathinaikos formasıyla da Avrupa’nın bir numaralı kulüp turnuvasında boy gösterdi. Gabriel, son olarak geçtiğimiz sezon yine ülkemizde Türk Telekom forması giymişti. Gabriel ayrıca ülkemizde smaç yarışması şampiyonluğu da yaşamıştı.

Stat ihalesi yıl içinde yapılacak

Karşıyaka'da Belediye Başkanı Cemil Tugay, inşaatı yılan hikayesine dönen yeni stadın ihalesinin yıl içinde yapılmasını beklediklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden katıldığı canlı yayında, daha önce Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan iki stat ihalesi de iptal edilip 5 yıldır atıl vaziyette bekleyen Yalı'daki eski İlçe Stadı ve tesislerle ilgili soruyu cevaplayan Tugay, "Ben, defalarca söylediğim gibi, stadın mevcut yerinde yapılması taraftarıyım. Göreve geldiğimde statla ilgili toplantılar yaptık. Otopark alanı için gerekli encümen kararını hemen çıkardık. Çevredeki vatandaşların açtığı dava nedeniyle ihale yapılamadığı açıklandı ancak dava da şikayetçilerin aleyhine sonuçlandı. Artık ihalenin yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de stadın Karşıyaka için öneminin farkında" şeklinde konuştu.