Haber/ Levent Arıöz

TFF 1. Lig'in ilk 8 haftasında topladığı 15 puanla zirvenin 2 puan yakınına kadar yaklaşan Altay, son 2 haftada üst üste aldığı mağlubiyetlerle Play Off potasının bile uzağında düştü. Ligin başladığı tarihten beri kadro istikrarına önem veren Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, son 2 maçta cezalı oyuncularından dolayı bozulan defans hattının faturasını kaybettiği 6 puanla çekti. Ligin ilk 8 haftasında banko oynayan defans ikilisi Abdülkerim Bardakçı-Gençer Cansev hattı iki haftadır değişince siyah beyazlılar peşpeşe 2 mağlubiyet aldı.

İkili yeniden buluşuyor

Ligin 8. haftasında 3-0 kazanılan Altınordu maçında Gençer Cansev cezalı duruma düştü. 9. haftadaki Menemenspor mücadelesinde Abdülkerim'e deneyimli İbrahim Öztürk eşlik etti ve 2-0'lık mağlubiyet geldi. Gençer'in cezası bitmesine rağmen bu kez Abdülkerim sarı kart cezasından dolayı Hatayspor karşılaşmasında oynamadı. İbrahim bu kez savunmada Gençer'le oynadı ve karşılaşmadan İzmir ekibi 3-2 yenik ayrıldı. Cumartesi günü oynanacak Fatih Karagümrük maçına bir çıkış gözüyle bakan Altay, zorlu mücadelede yeniden Gençer Cansev-Abdülkerim Bardakçı defans hattına geri dönecek olmanın sevincini yaşıyor.

Kappel'le masaya oturuluyor

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'da yönetim sezon sonunda sözleşmesi bitecek Leandro Kappel'in kontratını uzatmak için düğmeye bastı. Siyah-beyazlı takımda ikinci yılını geçiren Hollandalı kanat oyuncusu attığı goller ve yaptığı asistlerle taraftarların gönlünde taht kurdu. Yönetimin devre arasında Kappel'le mukavele yenilemek için temaslara başladığı öğrenildi. Süper Lig ekiplerinin de radarında olan Kappel, geçen sezon 9 gol atmıştı. Bu yıl 2 kez rakip fileleri sarsan Hollandalı futbolcu 4 de asist yaparak takımına katkı sağladı.