HABER/ Levent ARIÖZ

Geçen sezon sürpriz bir performans göstererek 3.Lig'de Play Off'a kalma başarısı gösteren Karşıyaka'nın gençlerine ilgi sürüyor. Hakan Kuş, Doğukan İnci, Metin Peker ve Onur Kintaş'a transfer teklifleri gelirken, kaleci Erdoğan Açar da bir çok takımın takibinde bulunuyor.

Geçen sezon başı Altınordu'ya transfer olan Erhan Erentürk'ün boşluğunu çok iyi dolduran Erdoğan, 2018-19 döneminde 37 maçta forma giydi. Bu dönemde 17 karşılaşmada kalesini gole kapatan 20 yaşındaki file bekçisi bir çok takımın gözlemcisinin radarına girdi. Tekliflerin en ciddisinin Spor Toto 1.Lig ekibi Giresunspor olduğu ve 2.Lig'den bir çok kulübün de Erdoğan'ı transfer etmek istediği öğrenildi.

2010'dan beri KSK'de

Menajerler aracılığıyla, Erdoğan'a teklifler gelirken, 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan 1998 doğumlu eldiven, kulübün geleceğinin netleşmesini bekliyor. Yeşil kırmızılı yönetimin önümüzdeki günlerde futbolcularla bir görüşme yapacağı ve gelecek sezonun yol haritasını çizeceği, Erdoğan'ın da çıkan karara göre kariyerine yön vereceği öğrenildi. 2009 yılında Yeni Örnekköyspor'da futbola başlayan genç eldiven 2010'dan beri Karşıyaka altyapısında görev aldıktan sonra, geçtiğimiz sezon A takımda süre almaya başladı.

Büyükkarcı ve Şensan buluştu

Yeni sezon öncesi futbol şubesinin mali yükünü çeken kulübün etkili ismi Başkan Vekili Gökhan Şensan'ın takıma destek olunmadığı gerekçesiyle beraberinde 7 yöneticiyle birlikte istifa ettiği Karşıyaka'da krizin çözülmesi yolunda ilk adım atıldı. Yeşil-kırmızılılarda Başkan Turgay Büyükkarcı ve Gökhan Şensan, istifa kararlarının ardından ilk kez bir araya geldi. Kulübün ve futbol takımının yeni sezon bütçesini masaya yatıran ikilinin önümüzdeki günlerde tekrar yüz yüze görüşmesi bekleniyor. Taraftarların ayrılmaması yönünde çağrı yaptığı Şensan'a Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da göreve devam etmesi için destek vermişti. Kalan yöneticilerle yola devam kararı alan Büyükkarcı ise kulüpte panik ortamı olmadığını, durumun kontrolünde olduğunu açıklamıştı.