Şampiyonluk yolundaki rakipleri Eskişehirspor, Sivasspor, Boluspor ve Yeni Malatyaspor'un puan kaybettiği haftada kazanan Göztepe bir anda yeniden zirvenin ortağı oldu

Süper Lig'e çıkma yolunda amansız bir yarış veren Göztepe, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Altınordu'nu yenerek bir taşla iki kuş vurdu. TFF 1. Lig'in ilk yarısını lider bitirdikten sonra ikinci devreye art arda puan kayıplarıyla başlayıp şampiyonluk yarışında tökezleyen sarı kırmızılıların imdadına A.Ordu galibiyeti yetişti. Puanını 35 yapıp rakiplerinin takılmasını bekleyen Göztepe, Yeni Malatyaspor ve Sivasspor'un kaybetmesi, Eskişehirspor'un da Şanlıurfa'dan beraberlikle dönmesiyle averajla zirveye geri döndü. Türkiye Kupası maçları dolayısıyla verilecek arada sakat ve yorgun oyuncularının dönmesiyle Göztepe, 13 Şubat'ta evinde oynayacağı Balıkesirspor maçıyla birlikte yeniden bir galibiyet serisi başlatmayı hedefliyor. Öte yandan yıllardır sezon başlarında milyonlarca lira harcayarak oluşturduğu kadroları ara transfer geldiğinde yine milyonları sokağa atarak yenilemeyi alışkanlık haline getiren 1'inci Lig takımı Göztepe, bu sezon geçmiş dönemlerle kıyaslandığında daha dikkatli bir politika izliyor.

Transferde daha dikkatli

Son 5 yılın dökümüne bakıldığında, önceki 4 sezonda da ara transferde hep 8 takviye yapan sarı kırmızılılar, bu sezon ocak ayında FC Will'den Murat, Yeni Malatyaspor'dan Serkan, Adanaspor'dan Canberk ve Poltava'dan Kobakhidze'yi renklerine bağlayarak 4 transferde kaldı. Mevcut kadrodan Gökhan Karadeniz, Doğa, Kone, İsmailcan, Fatih, Enes ve Leroy George'la de yollarını ayıran Göztepe, ayrıca anlaştığı hiçbir futbolcu için kulüplerine bonservis parası ödemedi. Ara transferde sadece almış olmak için futbolcu almadıklarını belirten teknik direktör Okan Buruk, eksik mevkileri nokta atışlarla güçlendirdiklerini söylerken şöyle konuştu; "İlk yarıda aksayan noktaları son derece kaliteli, Göztepe'ye en iyi şekilde hizmet edecek oyuncularla takviye ettik. Yeni futbolcularımız en kısa sürede uyum sorununu atlatıp hazır duruma gelecek ve ardından ne kadar isabetli transferler yaptığımız ortaya çıkacak. Süper Lig'e yükseldiğimiz takdirde de bu oyuncularla yola devam etmeyi amaçlıyoruz." Süper Lig yarışını zirvede bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Okan Buruk, daha sonra şöyle dedi: "Takımdaki arkadaşlık ruhu üst seviyede. Hepimiz İzmir'e şampiyonluk kupasını getirmeyi istiyoruz. Taraftarımızla kenetlenerek bunu başaracağız."

Tugay transferi suya düştü

GÖZTEPE'nin Osmanlıspor'dan renklerine bağlamak istediği Tugay Kaçar'ın transferi suya düştü.
Bugün kulübe gelip sağlık kontrolünden geçen genç oyuncunun öğle saatlerinde 1.5 yıllık imza atacağı açıklanırken parasal konularda son anda ortaya çıkan anlaşmazlık yüzünden tarafların masadan kalktığı öğrenildi. Tugay'ın transferinden vazgeçtiklerini açıklayan teknik direktör Okan Buruk, "Son dakika ortaya çıkan bazı pürüzlerden dolayı Tugay'ı kadromuza katamadık. Transferi kapatıyoruz, kimseyi almayacağız. Mevcut kadromuz Süper Lig'e yükselmek için yeterli" dedi.