Uzun yıllar Göztepe'nin kalesini koruyan ve şuan sarı kırmızılıların kaleci antrenörlüğünü yapan Suat Arıcan, "Çalıştırdığım file bekçiler içinde en yeteneklisi Beto. Ayrıca Süper Lig'de Muslera'nın önünde bir eldiven" dedi.

Haber / Levent ARIÖZ

Bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig'in en başarılı kalecileri arasında gösterilen Göztepe'nin deneyimli file bekçisi Beto Pimparel'e bir övgü de sarı kırmızılıların efsane file bekçisi Suat Arıcan'dan geldi. Yaklaşık 20 yıl Göz Göz'ün başarısı için ter döken ve şu an Tamer Tuna'nın yardımcısı olarak kaleci antrenörlüğü yapan Arıcan, Portekizli kalecinin son yıllarda Göztepe'de en çok iz bırakan file bekcisi olduğunu ifade etti. Deneyimli antrenör, "Şu an bana göre form olarak Galatasaray'lı Fernando Muslera'dan önde durumda. Galatasaray maçlarında Muslera'ya tehlikeli en fazla 1 yada 2 pozisyon geliyor. Ancak Beto her maçta takımını yukarı taşıyor. İyi bir hava yakaladı. Tecrübesini sahaya yansıtıyor. Şu an kalçasındaki kanamadan dolayı bir sakatlığı var ama hareketlerini çok fazla kısıtlamıyor. İdmanlarda fazla üzerine gitmiyoruz. Kasımpaşa karşısında iğneyle oynamasını bekliyoruz. Bu hafta bir fedakarlık yapacak diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Majdan'dan sonra iz bıraktı

2001-2002 sezonunda Göztepe'de 1 numaralı kaleci kazağını giyen Polonyalı Majdan'dan sonra ilk defa bir kalecinin sarı kırmızılılarda iz bıraktığını belirten Arıcan, "Majdan takımımızda bir ekol olmuştu. O dönemden sonra deneyimli eldivenler geldi ama iz bırakamadı. Beto ise geldiği günden bu yana farkını ortaya koydu. Taraftarın gözünde, Göztepe kulübünün bünyesinde önemli yer kazandı. Majdan'dan sonra ilk defa bu kadar kendini sevdiren bir kaleci geldi" dedi.

50 kaleci arasından seçtik

Transfer döneminde kendilerine önerilen yaklaşık 50 kaleci içinden Portekizli file bekçisini transfer etme kararı aldıklarının altını çizen Suat Arıcan,"Beto son 2 yılda sadece 12 maça çıkmıştı. Ama teknik özelliklerine güvendik. Karakterini öğrenmek için de Portekizli takım arkadaşlarından görüş aldık. Olumlu geri dönüşler gelince, Başkan Mehmet Sepil ve Tamer Tuna'nın onayını alarak transferi gerçekleştirdik. Beto, bizim yüzümüzü kara çıkartmadığı için çok mutluyuz" diye konuştu.

6 teknik adamla çalıştı

Uzun yıllar kalesini koruduğu Göztepe'de 2009 yılından beri antrenörlük görevini sürdüren Suat Arıcan, bu dönemde 6 teknik adamın yardımcılığını yaptı. Erol Azgın, Özgür Zengin, Mehmet Aurelio, Önder Özen, Zafer Turan ve bu sezon Tamer Tuna'nın ekibinde yer alan Arıcan, altyapıda da bir çok gelecek vaadeden kaleci yetiştirdi. U 17 Dünya Kupası'nda aday kadroya çağırılan Eren Bilen ve U 15 milli takımının kalesini koruyan Arda Özçimen'den çok şeyler beklediklerini söyleyen Suat Arıcan, "Önlerinde Beto gibi bir örnek var. Umarım önümüzdeki yıllarda yeni Beto'ları bünyemizden çıkaracağız" dedi.