Altay, bu sezon yaptığı 10 transfere sadece 85 bin Euro harcadı. 9 oyuncuyu bedelsiz alan İzmir ekibi, sadece Beroe'den transfer ettiği Pedro Eugenio'ya bonservis ödedi.

Üçüncü Lig ve İkinci Lig'in ardından, Spor Toto 1. Lig'de de başarılı bir grafik çizmek isteyen Altay, transfer döneminde ayağını yorganına göre uzattı. Siyah beyazlılar yaz transfer döneminde 11 oyuncuyu renklerine bağladı, kasasından sadece 85 bin euro çıktı. Önceliği sözleşmesi elinde olan futbolcular olan İzmir ekibi, Ivan Ivanov (Beroe), Marco Paixao (Gdansk), Metin Yüksel, Erman Bulucu (Erzurum), Yasin Palaz, Özgür Özkaya (Gazişehir G.Antep), Kappel (Denizli), Adnan Aganovic (Larisa) ve Gençer Cansev (Ankaragücü)'i bonservis ödemeden kadrosuna kattı. Sadece Beroe'den transfer edilen Pedro Eugenio'ye 85 bin euro bonservis ödendi.

Siyah beyazlılar, bir yandan kadrosunu yenilerken, diğer taraftan transfer yasağını açmaya çalışıyor. Yasağı açamadığı için anlaştığı oyuncularla mukavele yapmayıp, ön protokol imzalayan Altay, harıl harıl 1.5 milyon TL arıyor. Başkan Özgür Ekmekçioğlu yönetimi, eski futbolcu ve teknik adamlara olan borç nedeniyle kulübe gelen transfer yasağını kaldırmak için kaynak arıyor. 12 Ağustos'ta başlayacak Spor Toto 1. Lig öncesi İzmir ekibi transfer tahtasını açıp, oyuncularının lisansını, ligin ilk maçı olan Ümraniyespor mücadelesine yetiştirmeyi amaçlıyor.