Haber / Levent ARIÖZ

2003 doğumlu forvet, Mercedes Benz Kupası'nda milli takım formasıyla 2 kez ağları sarsıp gözlemcilerin radarına girdi

Altyapıdan yetiştirdiği yıldızlarla Türk sporunun futbolcu fabrikası olan Bucaspor'da bir oyuncu daha parlıyor. Son olarak 17 yaşındaki Muhammet Arslantaş'ı Başakşehir'e bedelsiz kaptıran sarı lacivertlilerde şimdi de Efecan Barlık performansıyla göz dolduruyor. 2003 doğumlu oyuncu 20. Mercedes-Benz Ege Kupası’nda forma giydiği U 16 Milli takımında 2 gol atmayı başardı. 1-1 berabere biten Makedonya ve ay yıldızlıların 1-0 kazandığı Rusya karşılaşmasında 1'er gol atan 16 yaşındaki futbolcu, yurt içi ve dışındaki bir çok takımın gözlemcisinin radarına girdi.

Aynı hataya düşmeyecek

Bucaspor'un alt yaş takımlarında 79 kez ağları sarsan Efecan, uzun boyu ve güçlü fiziğiyle, sarı lacivertlilerin unutulmaz futbolcusu Mehmet Batdal'a benzetiliyor. Sarı lacivertli yöneticiler, Muhammet'te yaptığı hataya düşmemek için Efecan'ın bonservissiz olarak başka takımlara gitmemesi için dikkatli olacak. Genç yıldız adayının Aralık ayında sözleşmesi 2021 yılına kadar uzatılmıştı. Yakın zamanda Bucaspor'un genç yıldız adayı Muhammet Arslantaş'ın sadece 45 bin TL'lik yetiştiricilik bedeliyle Başakşehir'e gitmesi büyük tepki toplamıştı.

Bucaspor'un 4 şartı

TFF 3. Lig 3. Grup'ta ikinci yarıda kümede kalma savaşı verecek Bucaspor'da yönetim yoğun çaba harcamasına rağmen transfer yasağını kaldıramazken, Teknik Direktör Tolga Doğantez mevcut kadroyla en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi. İkinci yarının ilk haftasında pazar günü Anagold 24Erzincanspor'la deplasmanda karşı karşıya geleceklerini belirten Doğantez, "Biz çalışmalarımızı transfer yasağı kaldırılmayacakmış gibi yaptık. Genç futbolcularımızla çok verimli bir ara süreç geçirdik. Tek düşüncemiz, takımı ligde tutmak. İlk 4 hafta bizim için çok önemli. Tamamen Erzincanspor karşılaşmasına odaklandık" dedi. Sarı-lacivertliler eski oyuncuları Veli, Ferhat, Emre Şahin, Serkan ve Mehmet İncebacak'la muvafakatname konusunda anlaşamadı ve transfer tahtasını açamadı.