CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nün 7. gün geride kalırken Kılıçdaroğlu'na bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu destek verdi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde 7 gün geride kaldı. Yürüyüşün 7. gününe geceyi geçirdiği Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinden başlayan Kılıçdaroğlu, ilk molasını, Bolu il sınırları içinde bulunan ve Gerede'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde verdi. Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’da katıldı. Yürüyüşte ayrıca Ergenekon ve Balyoz davalarının mağdurları emekli komutanlarla Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin yakınları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü.

Yürüyüşe çok sayıda milletvekilinin yanı sıra farklı il ve ilçelerden gelen teşkilat mensupları da katıldı. Kalabalık grubun önündekiler, büyük bir Türk bayrağı taşırken gruptakiler, marşlar ve türküler söyleyerek yürüdü.

CHP'Lİ AĞBABA COŞTURDU

Yürüyüş polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polis ekipleri, yol üzerinde önlem alırken, jandarma da ormanlık alanda nöbet tuttu. Yürüyüşe zaman zaman trafikte olan sürücüler de korno çalarak ve el sallayarak destek oldu.

'Adalet Yürüyüşü'nde zaman zaman renkli görüntüler de yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, davul çalıp, söylenen marşlara ve türkülere ritim tutarak, eşlik etti.

MAĞDURLAR KONUŞTU

Yürüyüşte Ergenekon ve Balyoz davalarıyla tanınan Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Mehmet Ali Çelebi, emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar, Deniz Kuvvetleri'nin kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler de yer aldı.

Balyoz ve Ergenekon davalarının mağdurları, yürüyüş öncesi yaptıkları açıklamalarda, yürüyüşe katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emekli Kurmay Albay Türkşen, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmasıyla ilgili "Yürüyüşe katıldığım için çok mutluyum. Kumpas davalarında mağdur edilen arkadaşlarımız için yürüyorum. Türkiye'ye adalet gelmesi için yürüyorum. Bizim başımıza gelenlerin başkasının başına gelmesini istemediğim için yürüyorum. Adalet, onun bunun çekiştirdiği, birilerinin talimat verdiği bir yer haline gelmesin diye yürüyorum" dedi.

Emekli Kurmay Albay Serdar ise "Burada olmaktan onur duyuyorum. Balyoz davaları sırasında yaşadığımız adaletsizlikleri anlayamayanlar inşallah bugün mesajımızı anlayacaklardır" diye konuştu.

BAYINDIR'DAN KİRAZ

Öte yandan Kılıçaroğlu’na İzmir Bayındır Balcılar Köyü’nden üreticiler sürpriz paket gönderdi. Üreticilerin gönderdiği 1 kasa Kiraz’ı Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Hakan Kıran, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ikram etti. Kılıçdaroğlu Bayındır Balcılar köyü halkına teşekkürlerini iletti.

Ayrıca öğle molası sırasında, saat 13.00'te CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı da yapıldı.

***

Erdoğan'ın tehdidine pabuç bırakmayacağız

CHP MYK'sı Kılıçdaroğlu başkanlığında "Adelet yürüyüşü"nün devam ettiği Danişmentler Mevkii'nde yapıldı. MYK sonrası Parti Sözcüsü Tezcan'ın hedefinde Erdoğan vardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK'sı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu başkanlığında "Adelet yürüyüşü"nün devam ettiği Danişmentler Mevkii'nde yapıldı. MYK sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Genel başkanımız bir kutlu yürüyüşü başlattı. Bütün halkımıza siyasi görüşü ne olursa olsun yürüyüşe destek verip adaleti kararlıkla arıyor. Hep birlikte 80 milyonun sesi olacak ve adaleti bulacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın "Adelet yürüyüşü"ne ilişkin açıklamalarına değinen Tezcan, "Erdoğan rahatsız oldu. Her gün TV'de bir iftar sofrasında önce orucumu açtım diyor arkasından da hakaret ve küfürün torbasını açıyor. Orucunu açıp arkasından hakaret küfürün torbasını açan başka bir Müslüman var mıdır bilmiyorum?” diye sordu.

138. MADDE CEVABI

Tezcan, "Bize akıl vermeye kalkmış. 'Anayasanın 138. maddesi var. Yargıya müdahale etmeyin.' Kendisinin yargıya müdahalelerini yasak ansiklopedi serisi olur. Kendisinin yargıya müdahalelerini alt alta koysak buradan İstanbul'a yürüyüşümüzün üç katı eder. Dün mahkemelere talimat veren kendisi değil miydi? Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum diye Erdem Gül ile ilgili tahliye kararı verildiğinde açıklamayı yapan kendisi o zaman Cumhurbaşkanı makamında değil miydi? Hakimlere dönüp siz de bu karar uymayabilirsiniz diyen kendisi değil miydi? 138. maddenin ihlali bu değil mi? Nerede arıyorsun ihlali. Bize 'sokakta adalet aranmaz' diyor. Melis'te, devlette mahkemede adaleti bırakamazsanız bir yiğit adam çıkar yollarda adaleti arar. Mazlumların sesi olur. Millet de onun arkasından gelir" ifadelerini kullandı.

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu davada MİT tırları davasında yargılama devam ederken 'hesabını verecekler ben arkasını bırakamayacağım' diyen kendisi değil mi? Bu yargıya müdahale değil mi? Yürüyüş başladı rahatsız oldular. Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladı. Tehdit ederken de savcılara da talimat veriyor. Vermedi mi? 'Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir' diyor.

DİRENMEK HAKKIMIZ
Aslında biz biliyor, okuyoruz. 'Sen yürümekten vazgeç git evinde otur.' deniyor. Oturmayacağız. Tehdidine pabuç bırakmayacağız. Savcılara, çağırın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'de mazlumların sesi kalmasın diyor. Bırakın çağırmayı Genel Başkanımıza yönelik atılacak herhangi bir adımda o zaman da söyledik. Şimdi de söylüyoruz gök kubbeyi dar ederiz. Gök kubbeyi dar ederiz o kadar kolay değil. Biz hukuka uygun bir yürüyüş yapıyoruz. Demokratik direniş hakkımızı kullanıyoruz. Gayri yasal hiçbir şeyimiz yok. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayri meşru. Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Şimdi de korkuyorlar."