TFF 1.Lig'de mücadele eden iki İzmir takımını karşı karşıya getiren derbide Altınordu ile Altay'ın mücadelesi nefesleri kesti. Her iki ekibin de açık bir futbol oynaması ve zengin pozisyonların olması izleyenlere büyük keyif verdi. Siyah beyazlı takım Gol Kralı unvanlı futbolcusu Paixao ile öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Şeytanlar bu sezon kadrosuna kattığı Ahmet Dereli'nin iki golü ile 2-1 kazanmasını bildi ve üç puanı hanesine yazdırdı. Bu sonuçla Altınordu, 6 maç sonunda 4. galibiyetini alarak puanını 12'ye yükseltti. Maç boyunca Altay'ın ataklarına karşı iyi bir alan savunması yapan Altınordu, rakibinin hücum oyuncularına fazla şans tanımadı.

Altay'ı korona virüs vurdu

Altay'da ise maçtan 1 gün önce yaşanan korona virüs şoku mücadelede hissedildi. 8'i futbolcu, Teknik Direktör Yücel İldiz dahil olmak üzere 3'ü teknik heyet, 2'si sağlık çalışanı ve 2'si idari personelde olmak üzere 15 kişide pozitif vakaya rastlanması siyah-beyazlıları hem moral hem de performans anlamında etkiledi. Maça geçen haftaki 11'den 2 değişiklikle başlayan Altay'da Lokman Gör'ün yerine Cocalic, Kappel'in yerine Amorim forma giydi. Siyah-beyazlıların gol kralı Paixao bu maçta da gol atmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Paixao, bu maçtaki golüyle beraber 6 maçta 6 gole ulaşarak gol krallığındaki liderliğini sürdürdü. 6 hafta sonunda 10 puanda kalan Altay, zirve için fırsat tepmiş oldu.

Altay'ın Bornova serisi sona erdi

TFF 1'inci Lig'de üst üste 3 maç kazandıktan sonra 1-0 öne geçtiği İzmir derbisinde Altınordu'ya 2-1 yenilen Altay, galibiyet serisinin devamını getiremeyerek zirve yarışında yara aldı. Altay'ın Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki namağlup unvanı da sona erdi. Geçen sezon Bornova'da çıktığı 8 maçta 8 galibiyet alan, bu sezon aynı stadyumda 3 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik elde eden İzmir temsilcisi daha önce bileğinin bükülmediği tesisten bu kez eli boş ayrıldı. Altay'ın 3 maçlık gol yememe serisi de Altınordu maçıyla son buldu. Ligde 10 puanla Play-Off hattının dışında kalan Altay, pazar günü evinde 11 puanlı Giresunspor'la karşı karşıya gelecek.

Şeytan zirve yarışında

TFF 1'inci Lig'de geçen hafta deplasmanda Adanaspor'a 5-2 yenilerek taraftarını üzen Altınordu, dün 1-0 geriye düştüğü Altay derbisini 2-1 kazanarak sevenlerinin gönlünü aldı. Kırmızı-lacivertli ekip, puanını 12'ye çıkararak zirve yarışına ortak oldu. Ligde cumartesi günü deplasmanda Ümraniyespor'la karşı karşıya gelecek İzmir temsilcisinde teknik direktör Hüseyin Eroğlu, derbinin kendileri için çıkış maçı olduğunu söyledi. Eroğlu, koronavirüse yakalanan Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz ve diğer kişilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.Adanaspor yenilgisinden sonra kısa sürede toparlandıklarını belirten teknik patron Hüseyin Eroğlu, "1-0 geriye düşmemize rağmen geri dönmeyi de başardık. Altay, önemli bir rakibimiz. Özellikle yüksek toplarda çok etkililer. Alanları iyi kapatıp, düşen topları kazandık ve ayağa paslarla rakibimizi sıkıştırdık. Hücum geçişlerini de iyi yaptık. Çok zor bir maçı kazanıp 12 puana yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu galibiyetin iyi bir çıkışın başlangıcı olmasını temenni ediyorum ve bunu gerçekten çok istiyoruz" dedi

Korona ertelemesi yapmak istemediler

Altınordu'nun maçtan önce koronavirüs şokuyla sarsılan Altay'a derbiyi ileri bir tarihe erteleme teklifinde bulunduğu öğrenildi. Siyah-beyazlılarda teknik direktör Yücel İldiz ve 8 futbolcuyla birlikte toplam 15 kişide koronavirüs vakasına rastlanırken, kırmızı-lacivertliler rakibine maçı ertelemek için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurma teklifinde bulundu. Altay ise karşılaşmanın oynanmasında herhangi bir sakınca olmadığını bildirdi.

Öte yandan Altınordu takım kaptanları Sinan Osmanoğlu ve Ahmet İlhan Özek, galibiyeti Başkan Seyit Mehmet Özkan ve camiaya armağan etti. Deplasmanda aldıkları 5-2'lik Adanaspor mağlubiyetiyle Başkan Özkan'ı üzdüklerini dile getiren iki futbolcu, derbi zaferiyle kendilerini Seyit Mehmet Özkan'a affettirdiklerini ifade etti.