İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin henüz 10 ay önce İzmirliler'in hizmetine sunduğu Damlacık'taki Metin Oktay Sahası, 10 ayda harabeye döndü. Kale direkleri sökülen, oturma yerlerindeki tahtaları çalınan alan futbol oynanmaz hale geldi.

LEVENTHenüz 10 ay önce tamamlanıp İzmirliler'in hizmetine sunulan Cici Park ve içinde yer alan Damlacık Spor Kulübü'nün Metin Oktay Sahası, adeta yağmalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 5 milyon TL harcayıp Aralık 2017'de tamamladığı rekreasyon alanı kısa sürede harabeye döndü. Büyükşehir Belediyesi, alana ismi Damlacık semtiyle özdeşleşen "Taçsız Kral" Metin Oktay adına bir anıt yerleştirmişti. Damlacıkspor'da futbol hayatına başlayan Oktay'ın adına da Damlacıkspor kulübünün kullanması için bir saha yapılmıştı. Ancak geçen sürede rekreasyon alanı bir savaş alanından farksız duruma geldi. Oturma yerlerinin tahtaları çıkarılıp, demirleri sökülürken, saha da tahribattan nasibini aldı. Tesisin kapısı yerinden çıkarılırken, tellere delikler açılarak tahrip edildi. Kale direkleri bükülüp, ağlar yırtıldı. Sahanın içinde ise hayvan kemiklerinden, yiyecek çöplerine bir çok artık bulunuyor. Bir kaç hafta öncesine kadar altyapı takımları sahada idman yaparken, artık tesisin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Damlacıkspor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız, alanda bir an önce güvenliğin sağlanması gerektiğini belirtti.


Sahada nargile içiliyor


Başkan Yıldız, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl isteklerimizi yerine getirerek eksiksiz bir rekreasyon alanı mahallemize kazandırdı. Sahamızda öğrencilerimiz eğitim gördü. Ancak günler geçtikçe çevrede yaşayan Suriyeliler'in yağmasıyla karşılaştık. En büyük sıkıntımız parkımızın güvenliğinin olmaması. Oturma banklarının tahtaları çıkarılıp satılıyor. Sahamızın önce kapısının kilidi kırıldı. Daha sonra kapıyı komple götürdüler. Işıklandırmamızı bozdular. Kale direklerini söktüler ve sahamız artık idman yapılamaz hale geldi. Biz Metin Oktay'ın futbola başladığı alanda yeni Metin Oktay'lar çıkarmak için çabalarken, artık alanda nargile ve içki içiliyor. Zararlı maddeler kullanılıyor. Bir çok kez emniyeti çağırdık ve müdahale ettiler. Ama kalıcı bir çözüm gerekli.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin yine duyarlı olacağını düşünüyorum" dedi.


Güvenlik artırılmalı


Alanda bir an önce güvenliğin sağlanması gerektiğinin altını çizen Damlacıkspor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız, "Cici Park Rekreasyon Alanı'na ve sahamızda güvenlik görevlileri yer almalı. Yapılan yatırımların atıl olmaması için bu gerekli. Bekçiler özellikle geceleri alanda devriyeye çıkmalı. Ayrıca çevre park düzeninin korunarak, tekrar sahanın iyileştirilmesi gerekli. 376 sporcusu olan, U 11'den 19'a kadar yarışmacı takımları olan bir kulübüz. Geçen sene 5 kupa aldık. Bir takımımız Türkiye finallerine gitti ama sahamız yok. Tam tesisimize kavuştuk derken alanımız yağmalandı. Aslında sahamız futbol ebatları için çok küçük ve yeniden sıfırdan doğru ölçülerde yapılırsa şahane olur. Hatta kapalı bir spor salonu olursa güvenlik açısından daha rahat oluruz ve yatırımlar çöpe gitmez" diye konuştu.


Türk bayrağı çalındı Oktay'ın tabelası söküldü


Bölgeye bir çok tahribatın yapıldığını üzücü bir şekilde takip ettiklerini ifade eden Ahmet Naci Yıldız, "Sahamıza Türk bayrağımızı astık. Onu çaldılar. Yine Metin Oktay Tesisleri yazılı bir tabela yerleştirdik. Tabelayı söktüler ve muhtemelen demirlerini sattılar. Çevrede bir çok okul var ve öğrencileri sahamızda ağırlayamıyoruz. Okulun öğretmenleri, hem alanın tekin olmadığını hem de
sahanın harabe haline döndüğünü söylüyorlar. Kesinlikle haklılar. Damlacık tek kelimeyle sahipsiz kalmış durumda. Büyükşehir Belediyesi'nin acil önlem almasını istiyoruz" cümlelerini kullandı.