TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta zor günler geçiren Bucaspor geçen hafta sahasında Kocaeli Birlikspor'u 2-0 yenerek kendine gelmişti. Sarı lacivertli takım bugün Tokatspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Gaziosmanpaşa Stadı'nda Mustafa Kürşad Filiz'in düdük çalacağı müsabaka saat 13.30'da başlayacak. Sarı-lacivertlilerde omzundan sakatl olan defans oyuncusu Ömer maçta forma giyemeyecek.

Kocaeli Birlikspor maçında arka adalesinden sakatlanan kanat oyuncusu İbrahim'in ise durumu belli değil. Bu futbolcunun durumu maç saatinde netleşecek. Teknik direktör Aytekin Sümbül, seri galibiyetler almak istediklerini ifade ederek, "Alt sıralardan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Kocaeli Birlikspor galibiyetinin anlam kazanması için Tokatspor'u da deplasmanda yenmeliyiz" dedi. Bu maç öncesi Fırtına 20 puanla 14'üncü sırada yer alırken, Tokatspor 25 puanla 11'inci.

Dış sahada dokuz maçtır gülemiyor


Son 10 dış saha maçında kazanamayan Bucaspor, Tokatspor deplasmanında bu şanssızlığını kırmak istiyor. Deplasmandaki son galibiyetini ligin 2.haftasında Eyüpspor karşısında alan Fırtına, daha sonra 6 mağlubiyet, 3 beraberlik almıştı. İç Anadolu ekibiyle daha önce 5 kez kozlarını paylaşan sarı lacivertliler, 1 kez galip gelirken, 3 mücadele berabere tamamlanmış, 1 karşılaşmadan ise Tokatspor 3 puan çıkarmıştı. Öte yandan rakip Tokatspor'da İzmirli futbolseverlerin tanıdığı isimler göze çarpıyor. Vedat Kapurtu, Hakan Ateş Göztepe'de, Nezir Özer, Emre Hasan Balcı, Hasan Erbey ile İsmet Kavuştu Altay'da farklı dönemlerde top koşturdu.