Kendi imkanlarıyla ayakta duran Bucaspor U 15 Su Topu takımı, 26-28 Ağustos'ta Kayseri'de yapılacak şampiyonaya gitmeye hazırlanırken son dakikada gelen haberle sarsıldı. Lisans işlemlerinin son günü Bucaspor kulübü imzaları atmadı. Gerekçe olarak ise amatör spor biriminden 180 bin TL istedi.


Haber / Levent ARIÖZ

Ülkemizde amatör sporların çilesi bitmiyor. Türkiye'nin en köklü kulüplerinden Beşiktaş'ın amatör branşlarını kapatması, atletizmde devşirme sporcular dışında yerli sporcuların yetişmemesi can sıkarken, buna bir örnek de İzmir'in güzide kulübü Bucaspor'dan geldi. 3 yıldır kendi imkanlarıyla yapılanmaya giden, 70'e yakın sporcusuyla ilçe gençliğine hizmet veren sarı lacivertlilerin su topu takımının U 15 erkekler takımı, Bucaspor kulübündan gelen şok bir kararla hüsrana uğradı. Fırtına yönetimi, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek U15 Erkekler Bölgesel Lig müsabakalarına katılacak gençlerin lisansını çıkarmak için imza atmadı. Geçtiğimiz cuma günü mesai saatine kadar lisansların Su Topu Federasyonu'na bildirilmesi gerekirken gereken adım atılmadı. 3 yıldır büyük bir azimle çalışan gençler de gidemedikleri şampiyona sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayıp kaderleriyle başbaşa bırakıldı.

180 bin TL istediler


Sarı lacivertli kulübün amatör branşlar sorumlusu Efe Yurteri, alınan kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Yurteri, "Bucaspor kulübü oyuncuların lisansına imza atma karşılığı, bizden 180 bin TL para istedi. Bu parayı ya verirsin, ya da imzaları atmayız dediler. Yeni kira sözleşmesi gereği aylık 15 bin TL, yıllık 180 bin TL talep ettiler. Ancak bizim eski kira kontratımız bulunuyor ama bunu kabul etmiyorlar. Profesyonellerin amatöre para aktarması gerekirken, amatörün profesyonele maddi katkı sağlamasının doğru olmadığını söyleyip anlaşmayı kabul etmedik. Kulüpten hiç bir maddi isteğimiz yoktu. Sadece bir imza istedik ve bunca gencin geleceğiyle oynadılar" dedi.


Deplasman giderleri iptal

Kendi imkanlarıyla yarattığı 6 bin TL'lik deplasman giderlerini iptal etmek zorunda kaldığını belirten Yurteri, "Otel, yeme, içme gıda masrafları bana ait olmasına rağmen sadece bir imza atmayıp amatör sporlara sırt çevirdiler. Ayrıca Su Topu Federasyonu şampiyonaya katılmadığımız için kulübü disiplin kuruluna sevketti. Çocukların moral motivasyonu sıfır oldu. Amatör sporları, bölgedeki gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp sosyal sorumluluk projesi olarak görmek yerine, maddi gelir mecraası olarak görürsen, geleceğini kaybedersin" ifadelerini kullandı.

Salı günü çelenk bırakacaklar

Yaşanan ilgisizlik sonrası Bucaspor'un amatör branşlarının kulüp binası önünde salı günü bir protesto düzenleyeceğinin altını çizen Efe Yurteri, "Sporcu gençlerle birlikte kulüp binası önüne siyah bir çelenk bırakacağız. Mevcut yönetim devam ettiği sürece, Bucaspor kulübü çatısı altında olmayacağız. "Buca Spor Aktivite Derneği" adı altında yeni bir oluşum kurup futbol, cimnastik, yüzme, su topu, basketbol, voleybol, badminton ve su sporları branşında çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Bizim Buca sevdamız bitmez. Yönetim değiştiğinde tekrar Fırtına çatısı altına geçeceğiz"dedi.
























Ben de bu paraları amatör branşların profesyonele değil, profesyonelin amatöre aktarılması gerektiğini söyledim. Çocuklar Kayseri'ye gidemediler. Ayseri Polis evinde kalınacakto o iptal edildi. 6 bin TL giderimiz olacaktı. Hpiç bi şeliklrde Buca karşılamıyordu. Sadece bir imza istiyorduk. Onlarda bu imzayı atmak istiyorsanız. Ayda 15 bin senede 180 bin kira sözleşmesi yapacaktınız dendi. Ama bizim kira sözleşmemiz vardı. Geçmişteki hiç bir sözleşmeyi kabul etmiyorlar. Neden yabancıların parasını ödediniz. Futboldan sporcular profesyonel şubeye çıkıyor. Amatör branşlardan birşey olmuyoır. Profesyonel şubelerine enaz 5-6 branşla katılmaları zorunludur. 10 yaşından 20 yaşına kadar futbıl oynadınız. 20 den 30'a kadar amatör sporlarda BUCASPOR'A HİZMET ediyorsunuz.



Aynı zamanda Su Topu Federasyonu delegesi, kulüp yetkililerin lisnsını imza atmadıkları için rezervasyonun iptal olduğu bildirildi.

Bucaspor amatör branşlar sorumlusu,


Kim nerede ne zaman nasıl neden nicin

SU topu federasyonuna katılacağız açıklamasına rağmen, lisansın bugün öğlen 12'ye kadar imzalanıp bilgi verimesi gerekiyordu. Lisans formlarını imzalamayarak amatör branşlara darbe vurdu. Kulüp yönetimi amatör branşlara Efe Yurteri.
Bunlar benden senelik 150 bin TL parayı vermessen imzayı atmayı atmayız dediler.
Benim daha önce verdiğimiz miktarlar var. Vremem dedrim. Çocuklar.

2 yıldır hazırlanıyoruz. Sadece imza atacaklarıd başka birşey yapmayacklardı.