Haber/ Levent ARIÖZ

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş da Taylan'ı 2014 yılında Gençlerbirliği'ne satarken sonraki satıştan pay hakları olması rağmen G.Birliği'nin Erzurumspor'a oyuncuyu bonservissiz verdiğini ifade etti

Galatasaray'ın Taylan Antalyalı transferi sonrası Gençlerbirliği ve Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor arasındaki "sonraki satıştan pay" gerilimine genç oyuncunun eski kulübü Bucaspor da katıldı. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu yaz transfer döneminin son gününde Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'dan G.Saray'a bedelsiz olarak gitmişti. Taylan'ın Erzurumspor'dan önceki takımı Gençlerbirliği de, Doğu ekibine genç oyuncuyu bedelsiz verirken, "yüzde 40 sonraki satıştan pay" maddesi koydurduğunu söyleyerek, Taylan'ın G.Saray'a bedelsiz gitmesine anlam veremediklerini ifade etmişti. Gençlerbirliği, Taylan ve Erzurumspor'un fahiş bir imza parası aldığını iddia ederek transferle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını açıklamıştı. Bu yaşananlar üzerine Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gençlerbirliği'nin bize Taylan üzerinden attığın kazığın aynısını Erzurumspor, Taylan'ı Galatasaray'a gönderirken sana attı" dedi.

Yüzde 20 pay uçup gitti

Bucaspor altyapısından yetişen Taylan Antalyalı 2014 yılında 1 milyon 500 bin TL'ye Gençlerbirliği'ne transfer olmuş ve sözleşme metninde "bir sonraki satıştan yüzde 20 pay" alınır maddesi bulunuyordu. Ancak Gençlerbirliği oyuncunun yeterli performans gösteremediğini ileri sürüp 2017 yılında serbest bırakarak bonservissiz Erzurumspor'a transferine onay vermişti. Böylece Buca, Gençlerbirliği'nden beklediği satış payını alamamıştı. Başkan Cihan Aktaş, Taylan transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlerbirliği Taylan Antalyalı'yı yüksek bir bedelle bizden aldı ve sonraki satışından yüzde 20 pay ödeyecekti. Sonra dönüp bize beklediğimiz verimi vermedi bu nedenle bedelsiz sadece satışına pay koyduk dediler. Şimdi Erzurumspor bedelsiz satışına pay koyarak verdik dediğinde neden tüm ulusal basında olayı gündem yapıp kabul etmiyorsun. Demek ki Taylan gibi bir futbolcunun bedelsiz verilemeyeceğini sen de iyi biliyorsun ki zaten bizden yüksek bir bedelle almıştın. Sen nasıl Erzurumspor'a bedelsiz verdin" dedi.