Haber/ Levent ARIÖZ

TFF 3.Lig 1.Grup'ta ikinci yarıya 2 maçta 6 puanda başlayan Ci Group Buca'da keyifler yerinde. Önceki gün İzmir Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Erzinspor'u özellikle 2. yarıdaki baskılı futboluyla 3-1 yenen sarı lacivertliler sürekli hücumü düşünen, göze hoş gelen futboluyla beğenildi. Fırtına'nın teknik direktörü Ersin Aka, modern futbolun prensiplerini takıma adapte etmeye çalıştıklarını ve bunun meyvesini son 2 haftada aldıklarını kaydetti. Aka, "Hedefimiz Buca'yı bir üst liga çıkarmak. Bu hedefin yolu oyunu rakip alanda oynayıp, topu kaybettiğinde kısa sürede çalmaktan geçiyor. Saha içinde ve dışında yoğun mesai harçıyoruz. Hala yeterli seviyede değiliz. 2-3 haftaya daha ihtiyacımız var. Ancak Erzin karşısında özellikle maçın 2. yarısında oynadığımız futbol, alkışa değer" dedi.

Aka üç maça odaklandı

Hafta sonu Şile Yıldızspor maçını kayıpsız geçmeleri halinde, sonraki iki hafta Play Off yarışındaki direkt 2 rakipleriyle oynayacaklarını söyleyen genç teknik adam, "İstanbul'dan kayıpsız dönersek, 24Erzincan ve 68 Aksaray'la hedef maçlarına çıkacağız. Bu etaptan en az hasarla atlatırsak önümüzün açık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Bu sezon ilk kez iç sahada kullandıkları İzmir Atatürk Stadı'nda hiç antrenman yapmadan maça çıktıklarının altını çizen Aka, "Atatürk Stadı'nın zemininden memnunuz. Sahanın büyük olması da bizim gibi pas yapan takımlar için avantaj oldu. Ancak hiç idman yapmadan maç yapmak ilk dakikalarda bizi zorladı" cümlelerini kullandı.

Son transfer Emre Baysal

Son olarak Erbilspor'dan sol stoper Emre Baysal'ı transfer ettiklerini hatırlatan Ci Group Buca Teknik Direktörü Ersin Aka, "Benjamin Fuchs ayrılınca, stoper bölgesindeki eksikliğimizi eski oyuncum Emre ile doldurdum. Transfer dönemi sürüyor. 1-2 alternatif oyuncu daha alabiliriz. Ancak temel amacımız kadroyu bozmamak" cümlelerini kullandı.