İzmirspor'un pazar günkü rakibi Burhaniye Belediyespor seyircisiz oynama cezası almasına rağmen, Şimşek taraftarının da maça alınmayacak olması şok etkisi yarattı.Teknik Direktör Sabuncu, "Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok" dedi.

LEVENTBölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta adını üst sıralara yazdırmayı hedefleyen İzmirspor'da taraftarlara kötü haber. Pazar günü deplasmanda oynanacak Burhaniye Belediyespor maçında ev sahibi seyircisiz oynama cezası almasına rağmen, Şimşek taraftarlarının da maça alınmayacak olması şok etkisi yarattı. Cezasından dolayı sadece ev sahibi Burhaniye taraftarının stada giremeyeceği beklenirken, misafir ekip lacivert beyazlıların da stada alınmayacağı açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü, lacivert beyazlı kulübe gönderdiği yazıda, "Bölgesel Amatör Lig'de verilen seyircisiz oynama cezasında, profesyonel liglerdeki uygulamanın aksine, misafir takım seyircisi de tribünlerde yer alamaz" ifadelerine yer verdi.

İlkel bir yaptırım


Taraftarlar sosyal medyada kararı eleştirirken, teknik direktör Serdar Sabuncu, "Böyle ilkel bir yaptırıma maruz kalmamız, taraftarımızı, camiamızı derinden üzmüştür" dedi. Sabuncu, "Dünyanın hiç bir yerinde ev sahibinin çekmesi gereken cezayı, deplasman takımının da çekmesi gibi bir durum yok. Biz büyük bir camiayız. Türkiye'nin her yerinde taraftarımız var. Umarım bu tür cezalardan sonra daha objektif kararlar alınır. Ayrıca antrenörlerimiz ve kadro dışı kalan futbolcular dahil bize 15 kişilik bir kontenjan ayırmışlar. Bize yaşatılan türlü sıkıntılara rağmen deplasmanda kazanarak, taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" diye konuştu.

Hedef 3'te 3


İzmirspor Teknik Direktörü Serdar Sabuncu, devre arasına kadar kalan 3 maçta hedeflerinin 9 puan olduğunu kaydetti. Rakip Burhaniye'nin ligde son sırada yer almasına rağmen hafife alınmaması gerektiğinin altını çizen Sabuncu, "Bu ligde kolay maç yok. Herkes yavaş yavaş zirve ve ligde kalma adına hedeflerini seçti. Herkesin bir yol haritası var. Kolay maç yok. İzmirspor'da hedef her zaman zirvedir. Rakibimiz Burhaniye'yi analiz ettik. Çıkıp elimizden gelenin en iyisini verip hanemize 3 puan yazdırmak istiyoruz. 3 maçta 9 puana ulaşarak, zirveye yakın durumda devre arasına girmek istiyoruz" cümlelerini kullandı.