Haber / Levent ARIÖZ

Ülkemizde erkek sporu olarak bilinen bilek güreşinde İzmirli bir kız sporcu güneş gibi parlıyor. Henüz 4 ay önce bu sporla tanışmasına rağmen 18 Şubat'ta İzmir şampiyonu, 20-21 Nisan'da Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda dördüncü olan Zehra Serdaroğlu hedefini milli takım olarak belirledi. Özel İzmir Saranel Sağlık Koleji'nde 10. sınıf öğrencisi olan 2002 doğumlu Zehra, İzmir şampiyonluğu ve Türkiye dördüncülüğünden sonra bilek güreşinde dünya birincisi olan Cem Şener'in kulübü olan Akademi Spor Kulübü bünyesine katıldığını söyledi.

Kulüpsüz şampiyon oldu

Spora cimnastikle başladığını, basketbol, voleybol ve hentbol oynadıktan sonra spora ara verdiğini ifade eden Serdaroğlu, "Beden Eğitimi Öğretmenimiz İskender Hakanoğlu, bileklerimin kuvvetli olduğunu, fizyonomimin bilek güreşine yatkın olduğunu söyledi. İzmir'de ilk kez düzenlenen Bilek Güreşi İl Şampiyonası'na katıldım. Sağ ve sol kolda İzmir şampiyonu oldum. Ardından 20-21 Nisan tarihlerinden Eskişehir'in evsahipliğinde yapılan Türkiye şampiyonasında sol kolda dördüncü, sağ kolda sekizinciliğe ulaştım. Rakiplerim kulüplüyken, ben kulüpsüz bu başarıları elde ettim. Türkiye dördüncülüğünden sonra İskender Hoca'nın yardımıyla Dünya Şampiyonu bilek güreşçisi Cem Şener'le çalışmaya başladım. Hedefim gelecek yıl yapılacak milli takım seçmelerini geçip ay yıldızlılar adına yarışmak" dedi.

Okul Müdürü Şensoy: Zehra'yla gururlandık

Özel İzmir Saranel Sağlık Koleji müdürü Adile Şensoy, Zehra Serdaroğlu'nun başarısıyla gurur duyduklarını ve kurum olarak sporu her zaman teşvik ettiklerini ifade etti. Şensoy, " Sporla uğraşan öğrenciler, eğitime daha yatkın oluyorlar. Kendilerini disipline ediyorlar ve arkadaşları için örnek oluyor. Saranel Sağlık Koleji olarak bu tür aktiviteleri her zaman destekliyoruz" diye konuştu. Zehra'yı keşfeden okulun Beden Eğitimi Öğretmeni İskender Hakanoğlu ise öğrencisinin spor altyapısı olduğunu ve 3-4 ayda bu seviyeye gelmesinin büyük başarı olduğunu dile getirdi. Hakanoğlu, " Fizyolojik olarak bilekleri kalın, güçlü ve atletik yapıya sahip olduğunu anlamıştım. Bir, iki defa benimle bilek güreşi yaptı ve diğer kızlara nazaran daha güçlü olduğunu gördüm. Bu seviyeye kulüpsüz geldi. Gelecek yıl milli takıma yükseleceğine inancım tam" cümlelerini kullandı.