HABER / Levent ARIÖZ

Buca Belediyesi Tesisleri'ne sabahın erken saatlarinde gelip, akşama kadar maçları takip eden Kartpak, tam bir futbol tutkunu. Sporun gücü sayesinde amatör futbola gönül vermiş bir insan hayata tutunmanın mutluluğunu yaşıyor. 1. Amatör Küme'de şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e yükselen Buca Zaferspor'un Başkan Yardımcısı Selahattin Kartpak, pankreas kanserini futbol aşkı sayesinde yendi. Buca amatör camiasının "Selahattin Abi"sinin varı yoğu futbol. Sabah erken saatlarde Buca Belediye Tesisleri'ne gelen Selahattin Hoca, akşama kadar bir çok antrenman ve resmi maç izliyor. U 17'den, U 19'a, hafta içi, hafta sonu farketmeksizin yeşil sahaların amatör emeekçilerini takip eden Kartpak, kendi deyimiyle futbol sayesinde hayata tutundu. 2007 yılında rahatsızlığının başladığını ifade eden Selahattin Kartpak, " Yapılan kontroller sonrası pankreas kanseri olduğumu öğrendim. 3. evrede olduğumu ve zor bir süreç geçireceğim doktorlar tarafından söylendi. 2008'de ameliyatım gerçekleşti. Ameliyat sırasında iç kanama geçirdim ve öleceğimi hissettim. Operasyon sırasında kalbimin durduğunu ve doktorların beni zorla hayata döndürdüğünü öğrendim. Bana 2. bir hayata bağışlandığını ifade ettiler. Ve bu ameliyatın zorluğundan dolayı karın fıtığı geçirdim. 4 ay hastanede yattım. O esnada bile aklımda futbol maçları vardı. Hala tedavim sürüyor. Spor sayesinde hastalığım minimum düzeye indi. Hayatıma devam ediyorsam futbol maçları sayesindedir. Beni eğlendiren, moral veren yeşil sahada yaşanan hüzün ve mutluluktur" diye konuştu.

Sporculardan önce gelir Işıklar kapanınca gider

"Hayatım boyunca hiç profesyonel maça gitmem ama en iyi amatör karşılaşma neredeyse oradayım" diyen Kartpak, " Yeni gelir Bayındır'a giderim, yeri gelir Aliağa'daki bir maçı takip ederim. Ama merkezim Buca Belediyespor Tesisleri'dir. Sabahtan, akşama kadar karşılaşmaları takip ederim. Sabah sporculardan önce gelirim. Akşam ışıklar kapandığında evime dönerim. Buca'daki tüm amatör kulüplerin sporcuları beni tanır. Hangi takım olduğu farketmez, her idmandan önce genç futbolculara 1 kilo tatlı getiririm ya da 25 muz, 25 elmayla futbolcuların yüzünü güldürmeye çalışırım" cümlelerini kullandı.

Oğluyla birlikte kupa kaldırdı

Buca ilçesinin köklü kulüplerinden İşçievlerspor'u 1990'da kuran ekibin içinde yer aldığını ve bu şekilde yöneticilik hayatının başladığını dile getiren Selahattin Hoca, " Geçen seneye kadar başkanlık dahil İşçievlerispor'da çeşitli kategorilerde görev aldım. 2 defa Süper Amatör Lig'e çıktık. Bir çok kupa kazandık. Futbolculara para vermeden, belediye desteği olmadan ayakta kaldık. Bu sezon başı ise Buca Zaferspor'da başkan yardımcılığı görevine geçtim. 1. Amatör kümede şampiyonluk yaşadık. Oğlum Sertaç da futbolcu ve kendisini Şirinyerspor'dan transfer edip Zaferspor'da birlikte şampiyonluk yaşadım" dedi.