Finalinin 1 Kasım’da yapılacak turnuvaya kentteki basın kuruluşları yoğun ilgi gösteriyor.
İzmir’de geçen yıl ilk kez düzenlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Ligi Futbol Turnuvası, bu yıl ikinci kez ‘Ünver Ergün Sezonu’ adıyla 8 Ekim’de başlayacak. Finali 1 Kasım’da oynanacak turnuvanın kura çekimi ise Atatürk Stadı’ndaki İzmir Faal Futbol Hakemler Derneği’nde yapılan törenle çekildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kura çekimi törenine, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet İncu, Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı Selçuk Ergeldi, İGC Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Erek ve turnuvaya katılan gazetecilerin takım temsilcileri katıldı.

Amaç dayanışmayı artırmak

Açılış konuşmasını yapan İGC Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Erek, “Kentteki basın kuruluşları arasında dayanışmayı arttırmak, meslektaşlarımızı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen bir turnuva. Bu turnuvada amacımız farklı gazetelerde çalışan gazeteci arkadaşlarımız ile bir araya gelerek, kaynaşarak, bir futbol şöleni ortaya çıkarmak. Eminim; Ünver Ergün Sezonu, her takımın centilmen bir şekilde mücadele edeceği bir sezon olacak. Hepimiz bunun farkında olarak sahaya çıkacağız” diye konuştu.

Centilmenlik içinde geçecek bir turnuva olması dileğinde bulunan TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ise, “Turnuvanın çok güzel geçeceğine eminim. Biz her türlü desteğe hazırız. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gazeteciler futbola doyacak

Kentte yer alan basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin bulunacağı turnuvada İzmirli gazeteciler futbola doyacak. Turnuvada maçlar İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark içindeki halı sahasında oynanacak.

16 takımdan oluşan ve 40 müsabakanın yapılacağı turnuva 8 Ekim’de başlayıp, 1 Kasım’da sona erecek.

Kura çekiminde  gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: İz Gazete, Yenigün Gazetesi, Turkuvaz Medya Grubu, Özgür Gazeteciler

B grubu: İletişim Başkanlığı, Basın Danışmaları, Anadolu Ajansı, TSYD İzmir Şubesi

C Grubu: Cumhuriyet Gazetesi, İnternet Medyası, TRT, Milliyet

D Grubu: Ege Telgraf Gazetesi, Sabah Gazetesi, Dokuz Eylül Gazetesi, İLKSES Gazetesi