Aliağa Futbol Klubü ile oynanan maçta Atatürk Stadı'ndaki tribünlerde polislerin kendisini darp ettiğini iddia eden İzmirspor tribün lideri Lemi Ölçer ve oğlu Efe Ölçer emniyet güçlerini dava etti.

Süper Amatör Lig Play Off'larının 5. haftasında Atatürk Stadı'nda oynanan İzmirspor-Aliağa Futbol Kulübü maçında, lacivert beyazlı takımın tribün lideri Lemi Ölçer ve oğlu Efe Ölçer, polisin kendilerine darpta bulunduğunu iddia ederek davacı oldu. 18 Nisan'daki karşılaşma devam ederken tribünde yaşanan olaylarda Efe Ölçer, emniyet güçlerinin annesine biber gazı sıkarken polisle tartışma yaşadığını, üstlerine çullanan ve kendilerini darp eden polislerden baba Lemi Ölçer'le birlikte davacı olduklarını ifade etti. Efe Ölçer yaşanan olayları şu şekilde anlattı: “ Hayatımda bir ilki daha İzmirspor sayesinde yaşadım. İlk defa dolaylı yoldan da olsa sevdam İzmirspor yüzünden karakolluk oldum. Geceyi babam ile birlikte nezarethanede geçirdim. Çıkan olayları yatıştırmak isterken, çevik kuvvete ve diğer amirlere “Sakin olun, kadınlar ve çocuklar var” derken, annemin önüne geçip onların tekmeleri ile kafa üstü merdivenlerden aşağıya yuvarlandım. Yeter mi? Yetmedi. Otuz santim mesafeden sanki böceğe ilaç sıkar gibi suratımıza biber gazı sıktılar. Biber gazının etkisiyle annem baygınlık geçirdi, bilincini kaybetti. Sırf annemi o vaziyette gördüğüm için gayet insani bir tepki ile ‘’çevik müdahele et, biber gazı sık’’ diye emir veren amire ‘’bunlar hep senin yüzünden oldu’’ dedim. Dememle birlikte üstüme çullanan ve beni darp eden polislerden babamla birlikte davacı olduk” ifadelerini kullandı.

Darp raporlarında şüphe var

“Hastaneden şahsıma ağır darp raporu verildi” diyen Ölçer, “Kafamda 2 tane şişlik var ve sonucunda doktor beyin tomografisi istedi. Sırtımda ve boynumda toplamda 6 yerde morluk ve şişlik var, gözümün altında yumruk izi var. Kendi tuttukları tutanağa göre ben 6-7 polise tekme ve yumruk atmışım. Hastaneden onlara verilen darp raporlarında ise sadece ‘’darp izine rastlanmamıştır’’ yazıyordu. Darp raporu alınmadan önce polis arabasında ve karakolda bize kötü davranan polisler bir anda, ”Ne gerek vardı, biz hepimiz abi-kardeşiz, annen olduğunu bilseydik gaz sıkmazdık, senin annen, bizim de annemiz” gibisinden konuşmaya başladılar. Bu akşamüstü( Önceki akşam) de olay savcılığa taşındı. Biz hakkımızı sonuna kadar adli mecralarda arayacağız. Taraftar olmak, şehrinin cumhuriyetle yaşıt takımına sahip çıkmak, maçlarına ailenle birlikte gitmek eğer suçsa, biz en büyük suçluyuz. Var olsun İzmirspor, var olsun şehrinin takımına sahip çıkan tribün çocukları” ifadelerini kullandı.