Altınordu'lu gençler, 17 yaş kategorisinde dünyanın en büyük turnuvası olan İspanya’daki Mundial de Clubes’de altyapı efsanesi Barcelona’yı 2-1’lik skorla mağlup etti

TÜRKİYE şampiyonu Altınordu U7 Takımı, dünyada futbolunun altyapı ekolü Barcelona’nın U17 ekibini, İspanya’daki turnuvada 2-1 mağlup etti. İki ekip, 17 yaş kategorisinde dünyanın en iyi turnuvaları arasında gösterilen Mundial de Clubes’te karşı karşıya geldi. Real Madrid, Atletico Madrid, Marsilya ve Palmeiras gibi ünlü kulüplerin de mücadele ettiği dev organizasyonda Altınordu, güçlü rakibi ile Madrid’de oynadı. Messi, İniesta ve Xavi gibi büyük yıldızların çıktığı La Masia ekibi karşısında çok etkili bir futbol sergileyen kırmızı-lacivertli gençler, Gökberk Efe’nin 24 ve 29. dakikalarda gelen golleriyle sonuca gitti. Barcelona, tek golünü 79. dakikada kaydetti.

Tarihi maçta Altınordu, Muhammet Taha Tepe – Yusufcan Esendemir, Atakan Gündüz, Aykut Çolakoğlu, Berkay Tekin, Metehan Yılmaz, Muzaffer Kocaer (Dk.59 Atalay Gürel), Altar Han Hidayetoğlu, Fatih Ateş (Dk.28 Atalay Yıldırım (Dk.79 Eren Eş), Mustafa Kaya, Gökberk Efe (Dk.69 Salih Kavrazlı) kadrosuyla mücadele etti. Gençler, bu galibiyetle, Santos'u 3-2 yenen Jef United'ın ardından averajla ikinci sıraya yerleşti. Altınordu, 30 Mayıs Çarşamba günü 18:00'de (TSİ) Brezilya ekibi Santos FC ile karşılaşacak.