Geçtiğimiz hafta aldığı farklı mağlubiyet ile sarsılan Altınordu dün deplasmanda Adanaspor'u Erdoğan, Mirkan ve Kerim Avcı'nın golleriyle 3-1 yendi ve yeniden ilk 6 içerisine girdi.

Altınoldu, Spor Toto 1. Lig’de zorlu Adanaspor deplasmanında 3 puanı 3 golle alıp puanını 39’a yükseltti ve kendine yeniden ilk 6’da yer buldu: 1-3.

Kırmızı-Lacivertli ekip, bu sonuçla 2. durumdaki Ümraniyespor ile arasındaki puan farkını da 5’e indirdi. 9. dakikada Kerim Avcı’nın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Erdoğan Yeşilyurt, köşeye falsolu vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

24. dakikada Ronei Gleison bir anda savunmanın arkasında topla buluştu, kaleci Erce Kardeşler’i de geçip soldan penaltı noktasına çıkardı, Magaye Gueye vurdu, Berkay Samancı çizgi önünde kendini siper edip mutlak golü önledi.

31. dakikada Barış Alıcı bir kez daha sağdan hızlı çıkıp yayın üzerine aktardı, Kerim Alıcı sola çıkardı, Erdoğan Yeşilyurt buluştuğu topu altı pas önüne gönderdi, Mirkan Aydın vurdu: 0-2.

60. dakikada Oğuz Han Aynaoğlu soldan arka direğe kesti, Bahattin Köse kafayla indirdi, kaleci Erce Kardeşler pozisyonu iyi takip edip topu kontrol etti. 65. dakikada Erdoğan Yeşilyurt soldan ceza sahasına girip vurdu, kaleciyi geçen topu Gökhan Süzen çizgiden çıkardı. 66. dakikada Oğuz Han Aynaoğlu ceza sahası dışından müthiş vurdu, kaleci Erce Kardeşler son anda uzanıp topu 90’dan çıkardı.

68. dakikada Bahattin Köse sağdan arka direğe kesti, Ronin Gleison bomboş durumda dokundu: 2-1.

70. dakikada Barış Alıcı sağda topla buluşup kale sahasına çıkardı, Kerim Avcı çok uygun durumda vurdu: 1-3. 90 artı 3. dakikada Abdulaziz Solmaz’ın ceza sahası dışından sert şutunda top yan direkten döndü.

Hüseyin Eroğlu revizyon yaptı


Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Uğur Arslan Kuru’nun kırmızı kart cezası, Oğulcan Ülgün’ün sakatlığı nedeniyle 11’de revizyona gitti. Ön libero Deniz Yılmaz’ı stopere çeken Eroğlu, orta sahada ise Berkay Samancı’ya görev verdi.
Adanaspor taraftarları, ikinci yarının başında Altınordulu futbolcuları tribün önüne davet ederek alkışladı.
Spor Toto 1. Lig’de bu sezon deplasmanda 21 puan toplayan ve bu kategoride lider durumda bulunan Altınordu, Adanaspor galibiyetiyle dış saha puanını 24’e yükseltti. Bu sonuçla Kerim Avcı 11 ve Mirkan Aydın 9. golünü atarken, Erdoğan Yeşilyurt da gol sayısını 6’ye çıkardı.

STAT: Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı
HAKEMLER: Alper Çetin, Bilal Gölen, Mehmet Ali Akkor
ADANASPOR: Mert * – Berkan Yıldırım *, Renan Da Silva *, Renan Diniz *, Gökhan Süzen **, Alpay Koçaklı * (36 Oğuz Han **), Bekir Yılmaz **, Tevfik Altındağ * (52 Bahattin Köse *), Ronei *, Koman * (80 Abdulaziz ?), Magaye *
ALTINORDU: Erce *** – Murat Uçar ***, Deniz Vural ***, Hasan Hatipoğlu ***, Yusuf Acer ***, Barış Alıcı *** (82 Caner Aktaş ?), Serkan Göksu *** (75 Rıdvan ***), Berkay ***, Erdoğan Yeşilyurt ****, Kerim Alıcı ***, Mirkan *** (90 Fatih Aktay ?)
GOLLER: Dk.9 Erdoğan Yeşilyurt, 31 Mirkan Aydın, 70 Kerim Avcı (Altınordu), 68 Ronin Gleison (Adanaspor)
SARI KARTLAR: Murat Uçar, Deniz Vural, Rıdvan Özdemir (Altınordu), Bahattin Köse (Adanaspor)