Tüm takımlar kupalarını alırken 5 Mayıs'taki Gümüşhanespor maçından bu yana kupasını kaldıramamanın burukluğunu yaşayan Altay Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aday tanıtımında Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden alması taraftarı öfkelendirdi.

Sezonu şampiyon tamamlamasına rağmen kupasına kavuşamayan tek takım olan Altay, hasretini dindirdi ancak yeni bir krize yelken açtı. Taraftarlar yapılacak bir törenle kupaya kavuşmayı beklerken yönetimin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir milletvekili aday tanıtımında kupayı Başbakan Binali Yıldırım'dan alması taraftarı adeta çılgına çevirdi. 24 Haziran Genel Seçimleri'nde İzmir 1'inci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olan Başbakan Yıldırım, siyah-beyazlı kulübün Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'na şampiyonluk kupasını Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Balçova'daki aday tanıtım toplantısında verdi. Törene İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar, AKP'den aday olan eski milli futbolcu ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Alpay Özalan, takımın genç futbolcularından Furkan ve Hüsamettin de katıldı. Sosyal medyadada örgütlenen taraftarlar, tüm takımlar kupalarını statta, taraftarın önünde alırken Altay'ın kupasını siyasi parti toplantısında almasını eleştirdi. Türk futbolunun ulu çınarının bugüne kadar hiç bir siyasi olaya karıştırılmadığının altını çizen siyah beyazlılar yönetimi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de çeşitli görevlerde bulunan Ali Ekmekçioğlu'nun oğlu olan Başkan Özgür Ekmekçioğlu'nu adeta topa tuttu.  Altay'da futbolcuların büyük bölümü tatile çıkarken, şampiyonluk kupasının yeni sezonun ilk haftasında verilmesi bekleniyordu. Ancak ilk iç saha maçının seyircisiz oynanacak olması ise kafalarda soru işareti bırakmştı. Tepkiler üzerine Altay'ın siyaset üstü bir kulüp olduğunu söyleyen Özgür Ekmekçioğlu, bir açıklama yayınlayıp 20 günlük gecikmeyle alınabilen kupanın en kısa zamanda taraftarla buluşacağını söyledi.

Siyasete hiç kullanmadık


Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu yaptığı yazılı açıklamada Altay'ın siyaset üstü bir kulüp olduğunu belirterek eleştirileri kabul etmedi. Ekmekçioğlu açıklamasında, "2 yıldır başkanlık yaptığım Büyük Altay'da gerçekleştirdiğim hiçbir icraatımda gerek iktidar, gerekse muhalefet olsun asla bir siyasi partinin etkisini ne kendi adıma ne de kulübümüz adına kullanmak ya da rant sağlamak gibi bir yol izlemedim. Altay'ın geçmişten gelen asil duruşunu zedeleyecek bir adım atmadım. En büyük hayalimiz geçtiğimiz sezon Antalya'da olduğu gibi şampiyonluk kupamızı büyük taraftarımız, camiamız ve futbolcularımız ile kaldırmaktı" dedi.

Gümüşhane maçı öncesi başvurmuştuk


"Gümüşhanespor müsabakası öncesi TFF'ye yaptığımız başvuru yönetmeliklere uygun bulunmayıp müsabakanın tarafsız bir sahada oynanmadığı belirtilerek kupa İzmir'e getirilmemiştir" diyen Ekmekçioğlu, "Maç sonrası pazartesi günü yinelediğimiz başvurumuz, kupanın ancak seyircili bir organizasyon ile verilebileceği gerekçesi ile kabul edilmemiş ve TFF kupamızın ancak yeni sezonun ilk iç saha maçında verilebileceğini tarafımıza iletmiştir. Çarptırıldığımız cezadan ötürü Spor Toto 1'inci Lig'deki ilk iç saha maçımızda taraftarımızdan ayrı olacağımızdan dolayı söz konusu cezanın ertelenmesi için yaptığımız itiraz da kabul görmemiştir. Bu süreçte Ramazan Ayı'nın başlaması ve şampiyon oyuncularımızın çoğunun memleketlerine dönmeleri, taraftarımızın geniş katılımıyla yapılmasını ön gördüğümüz şampiyonluk seremonisini mümkün kılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Taraftar ile kutlayacağız


Ekmekçioğlu açıklamasını, "İlk kez Alsancak Stadı'nın Altay Spor Kulübü'ne ait olduğunu açıkça söyleyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile yaptığı istişare sonrası kupamızı İzmir programı içinde bizlere taktim etmek istediğini belirtmiştir. Yönetimimiz de basın ve sosyal medyada kupamızın ne zaman alınacağına dair oluşan bilgi kirliliğini yok etmek amacıyla bu isteği geri çevirmemiştir. Altay siyaset üstü bir kulüptür ve bulunduğu hiçbir platformda siyasete alet olmaz. Bugün kupamızı teslim aldığımızda yaşadığımız büyük sevinci en kısa sürede büyük taraftarımız ile birlikte daha büyük bir organizasyon ile kutlayacağız. Camiamıza ve elde ettiğimiz başarıya yakışacak kutlamanın yeni sezon öncesi uygun bir tarihte yapılacağını belirterek taraftarımız ve tüm camiamızın müsterih olmasını rica ederim" şeklinde bitirdi.


Büyük Altay'dan büyük eleştiri


Dün akşam yapılan kupa töreni, başta şampiyonlukta emeği geçen yönetim, teknik heyet ve futbolcularımız olmak üzere , herkesin emeğine haksızlıktır, yanlıştır. Altay, mevcut tüm siyasi partilerden daha önce kurulmuş ve bu ülkenin kurucu örgütlerinden birisidir. Hiçbir partinin, herhangi bir gecesinde, eğlence ve motivasyon amaçlı ortaya çıkarılamaz.

Hakkımız olan kupanın bu şekilde teslim edilmesi TFF'nin ayıbıdır. Bu ayıba alet olanların da, yanlışıdır. Bu sene süper ligde Şampiyon olan Galatasaray'ın, herhangi bir siyasi parti gecesinde kupasını teslim alması nasıl kabul edilemez ise, Altay'ın da bu şekilde teslim alması kabul edilemez. O kupada , taraftarın futbolcuların hakkı vardır.

3-5 alkış için kendimizi küçük düşürmeyelim, kendi değerlerimize ters düşmeyelim. Olması gereken ise, şampiyonluk kupası için bir organizasyon yapılır. Bizim olan organizasyona dileyen her siyasi parti gelir, rol çalmadan, kendisine pay biçmeden, futbolcularımıza taraftarlarımıza saygısızlık etmeden, konuşmalarını yapar, camiamızı tebrik eder, biz de şampiyonluğumuzu kutlardık.

Şimdi soruyoruz!


Şampiyon olacağımıza inancınız var mıydı? Yok muydu? İnancınız var ise neden bu kadar hazırlıksız yakalandınız? TFF, size bir organizasyon yapın kupayı teslim edelim? Dedi mi? Demedi mi? TFF, kupayı teslim etmek isterken, siz neden bir organizasyon yapmadınız ?