Haber/Erkan KART
Yaşadığı transfer yasağı sebebiyle altyapıdan çıkan oyunculara bir kat daha önem verecek Spor Toto 1. Lig ekibi Altay'da Sportif Direktör Tuna Üzümcü, "Bu sezon gençlerin sezonu olacak" dedi. Afyon kampında oyuncularını yakından izleme fırsatı bulduğunu kaydeden Üzümcü, "Tüm futbolcularımız çok iyi çalışıyor. Tabi bu sezon gençler için önemli olacak. Vitrin yapacaklar. Eren, Erdem, Mehmet ve Kutay çok konuşulacak. Onlar ve diğer gençlerimize güvenimiz tam" diye konuştu. 30 Ağustos'ta İzmir'e dönerek ligin başlayacağı tarihe kadar kendi tesislerinde çalışacaklarını sözlerine ekleyen Tuna Üzümcü, "Lig başlayana kadar 1 hazırlık maçı daha alabiliriz. Lig öncesi kendimizi son bir kez daha test etme amacındayız" cümlelerini kullandı.

TOLGA VE ÖZGÜR ORTA SAHAYA
Öte yandan savunma oyuncuları Tolga Ünlü ve Özgür Özkaya'nın yeni sezonda orta sahada da görev yapması gündeme geldi. Transfer yasağı devam eden siyah-beyazlılarda yeniden anlaşma sağlanan ön libero Ceyhun ve merkez orta saha Zeki dışında orta alanda tecrübeli isim bulunmaması teknik heyeti formül arayışına soktu. İzmir ekibinde sağ bek Tolga'nın orta sahada da görev yapabildiği ifade edilirken, sol bek Özgür'ün de bu mevkide değerlendirilmesi planlanıyor. Teknik direktör Sinan Kaloğlu'nun daha dirençli bir orta saha oluşturmak için bu iki oyuncuyu hücuma katkı sağlamaları için zaman zaman kendi mevkilerinin dışında görevlendireceği ifade edildi.

Dayanıklılık çalışması yapıldı
Altay, Afyonkarahisar kampında çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarına hafta sonu da ara vermeyen siyah beyazlı ekip günü gerçekleştirdiği antrenman ile tamamladı. Teknik Direktör Sinan Kaloğlu yönetiminde yapılan antrenmanlar futbolculara özellikle dayanıklılık çalışmaları yaptırıldığı kaydedildi. İzmir ekibi, iç transferde anlaşmak için teklif yolladığı Jasmin Scuk, Andre Poko ve Marco Paixao'dan haber bekliyor.