Yabancı transferinde dört koldan arayışlarını sürdüren siyah beyazlı takım, Gazişehir Gaziantep'in Venezüellalı kanat oyuncusu Jonathan Del Valle'yle ilgileniyor.

LEVENTSpor Toto 1. Lig'de son oynadığı 2010-11 sezonunda kadrosunda yabancı futbolcu bulunduran Altay, 8 sezon sonra yeniden yurt dışı pazarına girdi. 2010-11'de Kongolu Parfait Mandanda, Ugandalı Hassan Wasswa ve Fransız Georra Cesly Bakouboula'ya siyah beyazlı formayı giydiren Büyük Altay'da şimdi de Venezüellalı bir oyuncunun transferi konuşuluyor. Siyah beyazlı takım, 2015-16 sezonunda Bursaspor, 2016-17'de Kasımpaşa ve bu yıl Gazişehir Gaziantep'de oynayan kanat oyuncusu Janathan Del Valle ile ilgileniyor. Menajerler vasıtasıyla Del Valle'nin adı yönetime iletilirken, 27 yaşındaki oyuncunun transferine sıcak bakılıyor. Gazişehir Gaziantep'le Play Off maratonu içinde olan Venezüellalı futbolcunun sezon sonunda Güneydoğu ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sezonun bitiminin ardından Del Valle ile temasa geçecek İzmir ekibi, Spor Toto 1. Lig'deki 5 yabancı hakkında da nokta transferler yapmak amacında.

Gana pazarına iniyor


Siyah beyazlıların ayrıca Gana'da oyuncular izlediği ve potansiyelli futbolcuları kadrosuna katabileceği konuşuluyor. İzmir ekibinin ay sonuna kadar da yeni teknik adamını bulup, yeni sezon hazırlıklarının programını çizmesi planlıyor. Altay'da iç transfer görüşmeleri de önümüzdeki günlerde başlayacak. Sözleşmesi biten 10'a yakın oyuncunun bir çoğuyla anlaşmak isteyen kurmaylar, geçen sezonki maaş tabanının üstünü isteyen futbolculara yol verecek. Bu arada siyah beyazlı taraftarlar, alacaklarına temlik koyan eski başkan ve yöneticilere, "Temlikleri kaldırın" mesajı verdi. Spor Toto 1. Lig'ine çıkan siyah beyazlılara tüm camianın destek olması gerektiğinin altını çizen siyah beyazlı futbolseverler, "Şimdi sıra sizde. Ayağa kalkan bu çınara olan saygınızı, sevdanızı göstermek için temlikleri kaldırın" ifadelerinde bulunuldu.

Sihirbaz Furkan


SPOR Toto 1'inci Lig'e yükselen Altay'da attığı kritik goller nedeniyle taraftarların, "Sihirbaz" yakıştırması yaptığı Furkan Deniz, genç yaşına rağmen Altaylıların gönlünde taht kurmayı başardı. Altyapısından yetiştiği İzmir ekibinde üst üste 3'üncü Lig'de ve 2'nci Lig'de iki şampiyonluk yaşayan Furkan, bu dönemde kendisine üst liglerde yer alan kulüplerden gelen teklifleri kabul etmeyerek yuvada kalmayı seçti. Furkan, bu yıl da başka bir kulübe transfer olmazsa yeni sezonda Altay formasını ilk kez 1'inci Lig'de terletecek. Taraftarlar sosyal medyada 22 yaşındaki futbolcu için, "Gitmedi, terk etmedi. 'Ben burada Furkan oldum, bu armayı hak ettiği yere getireceğim' dedi. Söylediğini de yaptı. Yüreğine sağlık adam" yorumları yaptı.

8 gol attı


2015-16 sezonunda 3'üncü Lig'de 10 gol kaydeden genç kanat oyuncusu, Spor Toto Süper Lig kulübü Kasımpaşa'nın radarına girmesine rağmen son anda kulübünde kalarak sözleşmesini uzattı. Furkan, 2016-17'de 3'üncü Lig'de Çorum Belediyespor'la oynanan Play-Off rövanş mücadelesinde 90'ıncı dakikada rakip fileleri sarsarak maçı uzatmaya taşıdı ve takımının turu atlamasında pay sahibi oldu. Altay finalde Kocaelispor'u penaltılarla eleyerek 2'nci Lig'e çıkarken, yetenekli krampon sezonu yine 10 golle tamamladı. Geride bıraktığımız sezon devre arasında bu kez 1'inci Lig'de şampiyonluk kovalayan Ümraniyespor Furkan'a talip oldu. Altaylı futbolcu bir kez daha kulübünde kaldı ve mukavele yeniledi. Furkan, art arda ikinci şampiyonluğunu yaşadığı Altay'da sezonu 8 golle tamamladı.