TFF 1. Lig'deki üst üste 3. sezonunu geçirmeye hazırlanan Altay'da teknik direktör belirsizliği sürüyor. Fenerbahçe'den altyapı koordinatörlüğü için teklif alan Yalçın Koşukavak'ın İstanbul ekibine gidip gitmeyeceği belirsizliğini korurken, siyah beyazlılar her ihtimale karşılık hoca adaylarını belirlemeye başladı. Altay, Keçiörengücü'nden ayrılan ve Ankara ekibine oynattığı futbolla göz dolduran Serkan Özbalta'yı hoca adayları arasına aldı. 2018-19 sezonunda Başkent temsilcisini 2. Lig şampiyonu yapan, geçtiğimiz yıl da TFF 1. Lig'deki ilk senesinde takımını 8. yapan 41 yaşındaki teknik adam, bir çok istatistikle göz doldurdu.

İstatistiklerde lider yaptı

Keçiörengücü, geride bıraktığımız sezonda ligin en az gol yiyen takımı olmasının yanında, bir maçta rakip ceza alanına en çok giren, rakip sahada en çok isabetli pas yapan ve kendi sahasında en az pas hatası yapan takım olarak dikkat çekti. Siyah beyazlı yönetimin genç çalıştırıcıyı çok istediği ve Koşukavak'ın durumuna göre harekete geçeceği öğrenildi. Serkan Özbalta'yı ayrıca Hamza Hamzaoğlu ile anlaşamaması halinde Gençlerbirliği ile diğer Ankara ekibi Ankaragücü de ilgileniyor.

Putsila gözden çıkarıldı

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'da sezon bitmeden orta saha oyuncusu Anton Putsila'nın sözleşmesini 2 yıl uzatan yönetim, takımın Süper Lig'e çıkamaması üzerine Belaruslu futbolcuyu gözden çıkardı. Putsila'nın Altay'la 2 yıllık 660 bin Euro ücretle anlaştığı öğrenilirken, yönetim yüksek maliyeti nedeniyle tecrübeli oyuncuyu yeni sezon öncesi elinden çıkarmayı planlıyor. Putsila'nın ise kulüpten ayrılmayı düşünmediği belirtildi. Yeni sezon kadrosunu oluşturmaya hazırlanan Altay, karşılıklı anlaşma sağlayamazsa Putsila ile yola devam etmek zorunda kalacak. 33 yaşındaki futbolcu geçen sezon 31 maçta 5 gol, 4 asistle oynadı.