Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, ruhsat problemi çözülen Altay Alsancak Stadı’nın siyah beyazlı camia için büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Alsancak Stadı, onlarca şampiyonluk kadar önemli" dedi.

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat problemi çözülen Altay Alsancak Stadı’nın siyah beyazlı camia için büyük önem taşıdığını söyleyerek yeniden yapım sürecinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Kısa sürede yaklaşık yüzde 30’luk kısmı tamamlanan Altay Alsancak Stadı’nda ruhsat krizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen onay ile çözüme kavuşurken; TFF 2. Lig’de şampiyonluk için mücadele eden Altay yuvasına dönmek için gün saymaya başladı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu; Başbakan Binali Yıldırım ve Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başta olmak üzere süreçte büyük emeği olan AKP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Nüammer Uslu, İZVAK Başkanı Ali Erten ile tüm yetkililere teşekkür etti. İzmir’de futbolu geçmişteki gücüne kavuşturacak 3 stat projesi içinde Altay Alsancak Stadı’nın en hızlı ilerleyen proje olmasının siyah-beyazlı camiayı sevindirdiğine dikkat çeken Başkan Ekmekçioğlu; ‘‘Altay Alsancak Stadımız için hayırlı haber sonunda geldi ve ruhsatımız çıktı. Stadımızın yapımında başından sonuna emeği geçen herkes, bir stat projesine destek vermekten öte İzmir futbolunun kurtuluşuna vesile olmuştur. Alsancak Stadı, Büyük Altayımız için onlarca şampiyonluk kadar önemli. Sayısız başarıya imza attığımız mabedimize dönerek şanlı tarihimize yakışır yeni gurur tablolarını Büyük Taraftarımız ile yaşamak için gün sayıyoruz’’ dedi.

DERBİ YİNE ÖRNEK OLACAK


Başkan Ekmekçioğlu, zirve ve düşme potasını şekillendirecek kritik Altay-Karşıyaka derbisinde yine Fair-Play ruhunun ön planda olacağını söyledi. Ekmekçioğlu; ‘‘TFF 2. Lig’de zirve yarışı kadar düşme hattında da büyük çekişme yaşanıyor. Şampiyonluğun en büyük adayı Altayımız gibi rakibimiz Karşıyaka’nın da puan kaybına tahammülü yok. Ligin ilk yarısında Karşıyaka ev sahipliğinde oynanan derbide tüm Türkiye’ye sahada futbol ve Fair-Play, tribünde ise centilmenlik dersi verilmişti. Pazar günü oynanacak müsabakada iki ekip de puan tablosunu unutarak sahada önce centilmenlik diyerek mücadele edecek. 7 yıl sonra ilk kez aynı ligde yer alan Büyük Altay’ımız ve Karşıyaka’nın hedefleri şu an farklı olsa da kentimizi hareketlendirecek tüm Türkiye’nin gözünü İzmir’e çevireceği bir derbiye imza atılacağına inanıyorum. Yereldeki rekabetin Fair-Play çerçevesinde nasıl bir futbol şölenine dönüşeceğini görmek adına tüm futbolseverleri Pazar günü tribüne davet ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.