Ocak ayında tamamlanacağı açıklanan Alsancak Stadı'nın ülke çapında yaşanan ekonomik kriz sebebiyle yeni sezona hazır hale geleceği öğrenildi.

LEVENTİzmir ve Türk futbolunun sembol yapılarından, 2014 yılında kapatılıp, 2015'te yıkıldıktan sonra geçen sezon yeniden ihalesi yapılan Alsancak Stadı, açıklandığı gibi 16 Ocak 2019'a yetişemeyecek. Ülke çapında süregelen ekonomik dalgalanma sebebiyle tüm inşaat sektöründe yaşanan durgunluk Alsancak'ı da etkiledi. Kaba inşaatı biten, stat çevresindeki çelik konstrüksiyonun montajı tamamlanmak üzere olan, koltukları tribünlere yerleştirilen Alsancak Stadı'nda, inşaat yapımını üstlenen firma, şu an çatıyı monte ediyor. Yüklenici firmanın, daha önceden ücretini aldığı çatı yapımını tamamlayacağı, kriz sebebiyle kale arkası tribünün inşaasına, alacağı ödemeye göre başlayacağı gelen bilgiler arasında. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan kale arkası ve diğer eksiklerin tamamlanması için henüz ödeneğin gelmediği ve tarihi mabedin planlandığı gibi Ocak 2019'da değil gelecek sezonun başına yetişeceği ifade edildi. Statta çatının ardından kontuklandırma, iç işçilik ve tesisat işleri, ışıklandırma ile zemin drenajı, çimlendirme işlemleri gerçekleşecek.

Altay tahsis için bastırıyor


Tüm yasal prosedürleri tamamlanıp inşaat çalışmaları başladıktan sonra ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2018 Nisan ayında çıkan stadın, 19 Ocak 2019'da maçlara ev sahipliği yapacağı açıklanmıştı. Ancak yaşanan ekonomik kriz sebebiyle İzmirli futbolseverler tarihi mabedine rötarlı kavuşacak. Geçen yıl nisan ayında 54 milyon 880 bin TL'ye ihale edilen Alsancak Stadı'nın yapımı tamamlandıktan sonra tesisin eski kiracısı olan Altay'a tahsis edilmesi bekleniyor. Siyah beyazlı ekibin başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun sık sık Ankara'ya giderek stat konusunun takipçisi olduğu ve Alsancak'ın tamamlanmasından sonra resmi görüşmelere başlayıp tahsis için el sıkışılacağı belirtildi. Stadyumda 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 loca, basın toplantı ve çalışma alanları, protokol alanları, yeme- içme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. Toplam 22 bin 855 metrekarelik stat arazisinde yine doğu ve batı yönünde, üzeri kapalı 2 tribün inşa edilecek. Stadyum kapasitesi 15 bin olacak.


Özgür Ekmekçioğlu: Stat Ocak'a yetişmez


Alsancak Stadı'nın planlandığı gibi Ocak ayında yetişmeyeceğini doğrulayan Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ekmekçioğlu, "Çatının montajı tüm hızıyla devam ediyor. İnşaatta herhangi bir durma yok. Ocak ayında hazır hale gelmesi zor görünüyor. İkinci yarının ortasında maçlarımızı mabedimiz Alsancak Stadı'nda oynamayı istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerden sonra stadın bitiminin tam tarihi belli olur " ifadelerini kullandı. Alsancak Stadı'nın Altay'a tahsisinin inşaatın bitimiyle gerçekleşeceğini belirten Başkan Ekmekçioğlu, "Resmi prosedürler, statın tamamlanmasıyla gerçekleşecek. Ankara'yı sık sık ziyaret ederek yetkili merciilerle görüşüyoruz. Altay taraftarının içi rahat olsun. Mabedimiz Alsancak Stadı'nın takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Alper Hoca'dan memnunuz


Siyah beyazlı takımın ilk 9 haftalık performansından memnun olduklarının altını çizen Özgür Ekmekçioğlu, "Lige iyi bir başlangıç yaptık ama son maçlarda şanssızdık. Artık ligdeki bir çok takım eksiklerini tamamladı. Şu an alt sıralarda gözüken Elazığspor'u, Eskişehirspor'u mağlup etmek çok zor. Sadece saha içi sonuçları değil, bütçe dengelemesiyle de uğraşıyoruz ve genel olarak kulübün gidişatından memnunuz" dedi. Teknik Direktör Alper Avcı'nın 1. Lig'deki ilk deneyimi olmasına rağmen başarılı olduğunu sözlerine ekleyen Ekmekçioğlu, "Hocamız işine sadık, çalışkan bir insan. Sezon ilerledikçe daha da iyi olacak. Bugüne kadar 3. Lig'den 1. Lig'e kadar birlik ve beraberlik duygusuyla geldik. Taraftarımız, hocamıza ve oyuncularımıza desteğini sürdürsün ve şampiyonluk serimize bir yenisini daha ekleyelim" cümlelerini kullandı.

Altay'dan 3'lü önlem


Cuma günü Denizlispor'u konuk edecek Altay'da Teknik Direktör Alper Avcı, yeşil siyahlı takımın hücum gücüne dikkat çekti. Yeşil siyahlı takımın çok iyi savunma yapıp, hızlı ataklarla sonuca gittiğini kaydeden Alper Avcı, "Rakibin forvet bölgesinde yer alan Mehmet Akyüz, Recep Niyaz ve Ziya Alkurt dikkat etmemiz gereken isimler. Kontratakla gol ve goller buluyorlar. Başta savunmacılarımız olmak üzere, takım halinde konsantre olarak, kazanmak istiyoruz. Karabükspor galibiyetinden sonra Denizlispor'u da yenerek gerçek yerimiz olan üst sıralara adımızı tekrar yazdırmak amacındayız" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta alt sıralardaki takımların, zirveye oynayan ekiplere çelme taktığını, bu sebepten Karabükspor galibiyetinin önemli olduğunun altını çizen Avcı, "Adanaspor, puan kaybetmeyen Gençlerbirliği'nden Ankara'da puan çaldı. Düşmemeye oynayan Elazığspor, Adana Demirspor'u deplasmanda yendi. Bu hafta da Karabükspor'da kazaya uğramamak önemliydi. Denizlispor maçıyla birlikte, milli maç arasına kadar ilk 6'daki rakiplerimiz Gazişehir Gaziantep ve Adana Demirspor'u mağlup ederek hedeflediğimiz üst sıralara tekrar çıkmayı hedefliyoruz" dedi.