Haber/ Levent ARIÖZ

İzmirli Mehmet Can Ağır, Wushu'da rakip tanımıyor. 3-13 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda 10-11 yaş kategorisinde şampiyon olan 2010 doğumlu sporcu, üst üste 3. kez aynı sevinci yaşadı. 2018 yılında minik erkeklerde Türkiye Şampiyonu, 2019'da 29 kiloda yine Türkiye çapında birinci olan genç sporcu, spora başladığından beri oynadığı 30 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Evka 5'te faaliyet gösteren Gökyıl Spor Kulübü'nün dövüşçüsü olan Mehmet Can Ağır'ın antrenörü Mustafa Sığın, hedeflerinin önce Balkan sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda derece yapmak olduğunu söyledi. 

Hedef milli olmak

Sığın, "Bu yıl yapılacak Balkan Şampiyonası'nda hedefimiz altın madalya. Ardından Milli olma statüsü kazanacağı Avrupa Şampiyonası'na katılmayı istiyoruz. Önümüzde 2 yıllık süreç var ve tam randımanlı çalışıyoruz" dedi. Öğrencisinin spora başladığından beri yenilgisinin olmadığını dile getiren Antrenör Mustafa Sığın, "Geleceği çok parlak ve bu disiplinle ilerlerse İzmir ve Türkiye'nin değerli dövüşçülerinden biri olacak. Kulübümüzde 35-40 öğrencimiz var. Mehmet gibi bir çok önemli yeteneğimiz bulunuyor. Antalya'da yapılan Türkiye Wushu Kung Fu şampıyonasında Özge Sena Çağırır ve Eylül Yeşilkaya ikinci, Kerem Ekran üçüncü oldu. 4 sporcu ile katıldığımız şampiyonaya dört madalya alarak 4'de 4 yapmayı başardık" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda satranç oynuyor

30 maçtır yenilmeyen Mehmet Can Ağır, aynı zamanda iyi bir satranç oyuncusu. Spor ve satrancın ortak noktasını şöyle anlatan Mehmet Can, "İkisinin de ortak noktası akıl. Satrançta olduğu gibi Wushu'da da stratejik hamleler yapmalısın. Akıllı olan kazanıyor" dedi. Hedefinin Avrupa Şampiyonluğu yaşayarak milli takım sporcusu olma unvanı kazanmak olduğunu sözlerine ekleyen Ağır, "Hayalim için çok çalışıyorum. Hem okulu hem sporu ailemin fedakarlıklarıyla götürmeye gayret ediyorum" cümlelerini kullandı.