İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Siber Göz-26" operasyonu kapsamında Türkiye genelinde 21 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 75 şüpheli gözaltına alındı.

Siber Göz-26 Operasyonu: 21 İlde 75 Gözaltı

Operasyon, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği gibi suçlarla mücadele amacıyla gerçekleştirildi. Şüpheliler, çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırmak ve haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

Facebook Marketplace Dolandırıcılığı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışmaları sonucu, Diyarbakır merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Hatay ve Denizli'de yapılan operasyonlarda, Facebook üzerinden "Elektrikli Bisiklet Satışı" vaadiyle vatandaşları dolandıran ve yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç sağlayan 14 şüpheli yakalandı.

İstanbulkart Dolandırıcılığı

İstanbul merkezli Batman ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda ise sahte internet siteleri aracılığıyla İstanbulkarta para yüklemek isteyen müşterilerin kart bilgilerini kullanarak haksız kazanç elde eden 18 şüpheli yakalandı.

Müstehcen İçerik Paylaşımı ve Dolandırıcılık

Bursa ve Ankara İl Jandarma Komutanlıkları'nın çalışmaları sonucu ise sosyal medya uygulamaları üzerinden müstehcen içerik paylaşımı yapan ve vatandaşları dolandırmak amacıyla hareket eden 2 şüpheli yakalandı.

Operasyonun Kapsamı

Gaziantep, Mersin, Muğla, Kayseri ve diğer illerde gerçekleştirilen operasyonlar da çeşitli suçlarla ilgili şüphelilerin yakalandığı bilgisi verildi. Sahte alışveriş siteleri üzerinden dolandırıcılık, yurtdışında oynatılan şans oyunlarının Türkiye'den oynanmasına imkan sağlamak gibi suçlarla ilgili olarak toplamda 75 gözaltı gerçekleştirildi.

Başkan Aras: Deniz turizminin sorunlarını biliyoruz Başkan Aras: Deniz turizminin sorunlarını biliyoruz

Yerlikaya paylaşımında diğer illerde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, sahte alışveriş siteleri üzerinden ‘Karavan Satışı’ ve ‘Araç Satışı’ vaadiyle ‘Kapora Bedeli' adı altında para talep edip, vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 10 şüpheli yakalandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, yurtdışında oynatılan bahis ya da şans oyunlarını internet üzerinden mobil cihaz ve bilgisayarlar aracılığıyla Türkiye’den oynanmasına imkan sağlayarak yaklaşık 25 Milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 12 şüpheli yakalandı. Muğla ve Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; sosyal medya uygulamaları üzerinden çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylaşımı yaptıkları tespit edilen 4 şüpheli yakalandı.”

Kaynak: Haber Merkezi