Erdal Özyağcılar hangi milletten? Özyağcılar aslen nereli? Erdal Özyağcılar'ın hastalığı nedir? Erdal Özyağcılar hangi milletten? Özyağcılar aslen nereli? Erdal Özyağcılar'ın hastalığı nedir?

 Sevim Çağlayan, Türk sanat müziği ve sinema dünyasının unutulmaz isimlerinden biridir. Hayatı, kariyeri ve sanat hayatı boyunca birçok başarıya imza atan Çağlayan, Türk sanat tarihinde önemli bir yer tutmaktadır.

Sevim Çağlayan Kimdir?

Sevim Çağlayan, Türk sanat müziği ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biridir. 9 Haziran 1930’da Konya’da doğmuştur. Çağlayan, sadece Türk sanat müziği alanında değil, oyunculuk alanında da tanınan bir sanatçıdır.

Hayatı ve Kariyeri

Çağlayan, on sekiz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Babası Mustafa Avni Bey, bir komiserdi. Babasının tayinleri nedeniyle aile, Konya’dan Giresun’a ve daha sonra Ankara’ya taşındı. Çağlayan’ın ailesi, onu zengin ve orta yaşlı bir avukat olan Namık Ambarcıoğlu ile evlendirmek için yaşını dört yaş büyüttü. Dört yıl süren bu evlilikten sonra Çağlayan, profesör mertebesine yükselmiş bir doktor olan İlhan Bumin ile evlendi.

Bumin, Çağlayan’ın sanatsal yeteneğini fark etti ve ona Mithat Fehmen’den şan ve piyano dersleri aldırmaya başladı. Çağlayan, bir süre sonra Bumin’den boşandı ve Ankara Radyosu sınavlarına girerek girişi kazandı. İki yıl boyunca kadro bekleyen Çağlayan’ın adı yavaş yavaş radyolarda duyulmaya başladı.

Sanat Hayatı ve Evlilikleri

1958 yılında popülerliği artan Çağlayan, milli basketbolcu Yılmaz Gündüz ile evlendi. Gündüz, eşini sahneye çıkması yönünde destekledi ve Çağlayan, radyodan ayrılarak İstanbul’daki Kazablanka Gazinosu’nda çalışmaya başladı. Gündüz, sahnede sadece kulağa değil, göze de hitap etmenin gerekli olduğunu dile getirdi.

Çağlayan, bir süre sonra Yeşilçam’ın da ilgisini çekti ve Ahmet Mekin ve eşi Yılmaz Gündüz ile beraber “Sokaktan Gelen Kadın” filmini çekti ve sinemaya adım attı. Bu süre zarfında birkaç filmde daha başrol oynadı.

Son Yılları ve Vefatı

Çağlayan, 1960-1965 yılları arasında çocuklarını Almanya’da okutmak üzere bu ülkeye gitti ve burada da sahne almayı sürdürdü. Ancak, on yıl sonra döndüğü Türkiye’de tutunamayınca hızla ününü kaybetti. Zamanında “şahane kadın” olarak bilinen Çağlayan, 18 Ocak 2000 tarihinde vefat etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ