Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan bilgilere göre, Türkiye’de bugüne kadar 1 milyon 294 bin 133 kişi aşı oldu. Peki aşı süreci nasıl başladı, nasıl devam ediyor?

Dünyada 99 milyon 774 binden fazla insana bulaşan koronavirüse karşı geliştirilen aşılar, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanılmaya başlandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun CoronaVac'a acil onay vermesi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı olması ile başlayan koronavirüse karşı aşılanma süreci; sağlık çalışanları ve aşı önceliği olduğu belirtilen kişiler ile devam ediyor. 

Çin’den satın alınan aşıların 3 milyon dozluk ilk partisi, 30 Aralık 2020’de geldi ve aşılama 14 Ocak’ta başladı. Türkiye'de ilk günde 250 bini aşkın sağlık çalışanı koronavirüs aşısı oldu. Sağlık çalışanlarının ardından, yaşlılar yurdunda çalışanlar, 65 yaş ve 80 yaş üzeri kişiler de aşı olacaklar listesinde bulunuyor. Onları güvenlik birimleri, cezaevleri ve öğretmenler takip ediyor.

Sağlık Bakanlığı COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformuna göre Türkiye’de bugüne kadar toplam 1 milyon 294 bin 133 kişi aşı oldu.

Son olarak, Sağlık Bakanı Koca tarafından 6,5 milyon doz Covid-19 aşısının daha Türkiye'de geleceği açıklandı. Bahsedilen Sinovac aşısının ikinci partisini taşıyan uçak ise İstanbul’a iniş yaptı. İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılacak analiz sonrasında kullanılabilecek.